Τα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη μειονοτική ζώνη της Βορείου Ηπείρου

Τα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη μειονοτική ζώνη της Βορείου Ηπείρου

 
 
Στη Χειμάρρα ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Γκιέργκι Γκόρο έλαβε 56% των ψήφων, ο υποψήφιος του ΚΕΑΔ-ΟΜΟΝΟΙΑ Φρέντης Μπελέρης 27% και οι υπόλοιπο δύο υποψήφιοι συνολικά 18%. 
 
Στο διευρυμένο δήμο Δρόπολης (πρώην επαρχίες Πάνω Δρόπολης, Κάτω Δρόπολης και Πωγωνίου) δήμαρχος εξελέγη ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος Αχιλλέας Ντέτσικας με ποσοστό 47%. 
Ακολουθούν ο ανεξάρτητος Χρήστος Ντούτσης με 37% και τρίτος «τερμάτισε» ο υποψήφιος του ΚΕΑΔ Κώστας Ζήσος με 17%%. 
 
Στο δήμο Φοινίκης (πρώην επαρχίες Μεσοποτάμου, Φοινίκης, Αλύκου, Δίβρης και Λιβαδειάς) δήμαρχος εξελέγη με ποσοστό 53% ο υποψήφιος του ΜΕΓΚΑ -μειονοτικό κόμμα- Λεωνίδας Χρήστου που είχε την υποστήριξη του Σοσιαλιστικού Κόμματος. 
Ο υποψήφιος του ΚΕΑΔ Γιάννης Μπάμπης έλαβε 47%. 
 
Στο Δήμο Κονίσπολης, που σχηματίστηκε με τη συνένωση ελληνικών χωριών, όπως το Βαγκαλιάτι και το Σωπίκι, με χωριά που κατοικούνται από Αλβανούς Τσάμηδες, ο υποψήφιος του ΚΕΑΔ Αναστάσιος Γκούντας «τερμάτισε» τρίτος με ποσοστό που άγγιξε το 20%. Δήμαρχος εξελέγη ο Τσάμης υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Shuaip Beqir με ποσοστό 44%. 
Σύμφωνα με το αποτέλεσμα, μερίδα του ελληνικού πληθυσμού φέρεται να στήριξε με την ψήφο του τον υποψήφιο του Σοσιαλιστικού Κόμματος.
 
Τα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη μειονοτική ζώνη της Βορείου Ηπείρου  Τα τελικά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών στη μειονοτική ζώνη της Βορείου Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 24, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.