Κάτι δεν μας λέει καλά ο ΟΛΗΓ

Κάτι δεν μας λέει καλά ο ΟΛΗΓ


Σχετικά με το από 3/6/2015 δημοσίευμα του e-igoumenitsa για την "Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη Ηγουμενίτσας" (όπως είχαμε χαρακτηρίσει το παλαιό λιμάνι Ηγουμενίτσας ) και το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ , η Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε εξέδωσε την παρακάτω απάντηση

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Α.Ε

Προς: Ενημερωτική πύλη e-igoumenitsa News press@e-igoumenitsa.gr

Θέμα: «Απάντηση στο από 03-06-2015 δημοσίευμα»

Σε απάντηση του από 03-06-2015 δημοσιεύματός σας παραθέτουμε τα ακόλουθα:

Η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., προς αποφυγή παρερμηνειών, θα ήθελε καταρχήν να επισημάνει ότι ανεξαρτήτως διαδικασιών παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων Διοίκησης – εφόσον αυτές προκύψουν, συνεχίζει να εκτελεί όλες τις αρμοδιότητες και να παρέχει το σύνολο των υπηρεσιών προς τους χρήστες της, όπως αυτές προκύπτουν από την ιδιότητά της ως Φορέας Διοίκησης και Εκμετάλλευσης των Λιμένων δικαιοδοσίας της.

Στα πλαίσια αυτά, θεωρεί υποχρέωσή της να εξυπηρετεί την εκάστοτε ναυτιλιακή εταιρία η οποία επιθυμεί να δρομολογήσει τα πλοία της στον Λιμένα Ηγουμενίτσας. Για το λόγο αυτό, σε κάποιες περιπτώσεις υποχρεούται να εγκρίνει την παραμονή πλοίου στον Λιμένα Ηγουμενίτσας, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες επιθεώρησής του ή να εξυπηρετηθεί κάποια έκτακτη ανάγκη, πριν αυτό ξεκινήσει τα δρομολόγιά του και κατόπιν σχετικής έγκρισης της Λιμενικής Αρχής.

Σύμφωνα με σχετική Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., ο χρόνος παραμονής των πλοίων στον Λιμένα Ηγουμενίτσας δεν ξεπερνάει τον ένα μήνα ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής τα πλοία θα πρέπει να έχουν εν ισχύ τα ναυτιλιακά τους έγγραφα και να διατηρούν τη σύνθεση των πληρωμάτων τους σύμφωνα με τα εν ισχύ πιστοποιητικά ασφαλούς επάνδρωσης αυτών.

Επειδή ο Νέος Λιμένας Ηγουμενίτσας, ιδιαίτερα κατά την καλοκαιρινή περίοδο, παρουσιάζει αυξημένη κίνηση, η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. επιλέγει για την ανωτέρω διαδικασία παραμονής πλοίου για πραγματοποίηση επιθεωρήσεων τον χώρο του Παλαιού Λιμένα, στον οποίο δεν προσεγγίζουν άλλα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια παραμονής του πλοίου, επί εικοσιτετραώρου βάσεως και προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του Κώδικα ISPS, τοποθετείται στον χώρο φύλακας, ο οποίος προέρχεται από το προσωπικό της εταιρίας που έχει αναλάβει την «Υπηρεσία φύλαξης των Λιμενικών Εγκαταστάσεων Ηγουμενίτσας».

Ο Λιμένας Ηγουμενίτσας έχει επιβατικό χαρακτήρα ενώ δεν υφίσταται συγκεκριμένος χώρος χαρακτηρισμένος ως ναυπηγοεπισκευαστικός. Ως εκ τούτου και όπως αναφέρεται στην ως άνω Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια παραμονής των πλοίων στον Παλαιό Λιμένα, απαγορεύεται να πραγματοποιηθεί κάθε είδους εργασία ή συντήρηση, τον έλεγχο δε και την επιβολή προστίμων για τυχόν παραβάσεις πραγματοποιεί η Λιμενική Αρχή.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.

Βασίλειος Κ. Διαμάντης

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Προς ενημέρωση του Διευθύνοντα κ. Διαμάντη θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε οτι :
Το συγκεκριμένο πλοίο από πληροφορίες που έχουμε δεν πρόκειται να δρομολογηθεί στο λιμένα Ηγουμενίτσας αλλά θα δρομολογηθεί στην γραμμή Μπάρι - Δυρράχιο
Εργασίες που ρητά απαγορεύει η Ο.Λ.ΗΓ Α.Ε έγιναν κανονικά όπως θα δείτε στις φωτογραφίες του δημοσιεύματος μας στης 28/05/2015 καθώς και την ολοκλήρωση τους στο δημοσίευμά μας στης 03/06/2015
 
Κάτι δεν μας λέει καλά ο ΟΛΗΓ Κάτι δεν μας λέει καλά ο ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 20, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.