O γραμματέας της N.E ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για το συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου

O γραμματέας της N.E ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για το συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου


Πραγματοποιήθηκε στις 5,6 και 7 Ιουνίου στην Αθήνα το 10ο Συνέδριο του ΠΑ.ΣΟ.Κ με μεγάλη επιτυχία , σηματοδοτώντας την επόμενη ημέρα για το Κίνημα και δρομολογώντας τη διαδικασία για την εκλογή του νέου Προέδρου από τη βάση με ανοικτή εκλογική διαδικασία σε όλη την Ελλάδα από τα μέλη και τους φίλους του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Το Συνέδριο σφραγίστηκε από την εφ όλης της ύλης κεντρική ομιλία – παρακαταθήκη του απερχόμενου Προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει την νέα ηγεσία του Κινήματος που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία της 14ης Ιουνίου καταθέτοντας την εντολή ένα χρόνο νωρίτερα από τη λήξη της θητείας του , δηλώνοντας πάντως παρών στις πολιτικές εξελίξεις .

Στο Συνέδριο μεταξύ των σημαντικών αποφάσεων που ελήφθησαν πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα την απόφαση – εντολή – δέσμευση προς τον νέο Πρόεδρο που θα εκλεγεί να δρομολογήσει άμεσα τις διαδικασίες για την πραγματοποίηση του Ιδρυτικού Συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης στα πλαίσια συγκρότησης του νέου Κεντροαριστερού πόλου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού και της μετεξέλιξης του ΠΑΣΟΚ σε ένα σύγχρονο Ευρωπαικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα .

Στο 10ο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ διαπιστεύτηκαν 2392 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα και ψήφισαν 2153, εκπροσωπώντας τα 40 χιλιάδες μέλη και φίλους του Κινήματος που συμμετείχαν στις διαδικασίες εκλογής συνέδρων.

Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και την καταμέτρηση των σταυρών προτίμησης με απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής και αφού ελήφθησαν υπόψη οι ποσοστώσεις - των Γυναικών (30% επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών) και των Αποδήμων (5 επί του συνόλου των εκλεγμένων μελών), όπως ορίζει το καταστατικό του Κινήματος, πιστοποιήθηκε η εκλογή των 130 μελών της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ.

Αίσθηση προκάλεσε η πρωτιά του απερχόμενου γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάννη που συγκέντρωσε 472 ψήφους.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό για την οργάνωση της Θεσπρωτίας , για την ανανέωση στο χώρο και αξίζει δημόσιων συγχαρητηρίων ότι δεύτερος εξελέγη ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, με 447 σταυρούς, γιός του για πολλά χρόνια Γραμματέα και ιστορικού στελέχους του Κινήματος Βασίλη Σπυρόπουλου από την Παραμυθιά , εκλογή που στο πρόσωπο του σύντροφου Ανδρέα Σπυρόπουλου τιμά όλα τα μέλη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ στη Θεσπρωτία και σηματοδοτεί την ανανέωση και το νέο ηθος στις πολιτικές εξελίξεις που έρχονται, ενόψει της συγκρότησης της Δημοκρατικής Παράταξης .

Οι τρεις υποψήφιοι Πρόεδροι Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, πλέον μπαίνουν στην τελική ευθεία για την εκλογή από την βάση την ερχόμενη Κυριακή 14/6 του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Η εκλογή σύμφωνα με απόφαση του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί με ανοικτό το νέο ηλεκτρονικό μητρώο μελών και θα μπορούν να ψηφίσουν για τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ,εκτός από τα μέλη και οι φίλοι οσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του οικείου Δήμου οπου είναι Δημότες , εφόσον εγγραφούν μέλη μέχρι την ημέρα της ψηφοφορίας που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου 2015 ημέρα Κυριακή από τις 9 πμ μέχρι στις 7 μμ. στα ίδια εκλογικά κέντρα στις έδρες των τριών Δήμων της Θεσπρωτίας που εγινε και η εκλογή των συνέδρων.

Καλούνται όλα τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ να συμμετάσχουν στην κορυφαία αυτή εκλογική διαδικασία του Κινήματος .
ΓΙΑ ΤΗΝ Ν.Ε ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΡΡΙΚΟΣ ΜΗΤΣΙΩΝΗΣ
O γραμματέας της N.E ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για το συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου O γραμματέας της N.E ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για το συνέδριο και την εκλογή νέου προέδρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.