Οι διαδρομές των τζιχαντιστών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Οι διαδρομές των τζιχαντιστών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας
 

​Ο εγκέφαλος των επιθέσεων στο Παρίσι φέρεται ότι καυχιόταν για την ευκολία που είχε περάσει ξανά πριν από δύο μήνες από τη Συρία στην Ευρώπη, μέσω Ελλάδας σύμφωνα με το Reuters. 
 
O Aμπντελχαμίντ Αμπαούντ, σύμφωνα με το πρακτορείο τα κατάφερε εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση που υπάρχει με την προσφυγική κρίση και τη συνθήκη Σένγκεν. 
 
Το Reuters επικαλείται τη μαρτυρία άνδρα που δημοσιεύτηκε σε γαλλικό περιοδικό.

Η εφημερίδα Αγορά επικαλούμενη εσωτερικό σημείωμα της ΕΥΠ αναφέρει ότι το εννιάμηνο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος 2014 πέρασαν από την Ελλάδα 173 Τζιχαντιστές. 
 
Από αυτούς το 70% προερχόταν από τη Μεγάλη Βρετανία και το υπόλοιπο 30% από χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και βαλκανικές χώρες.

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στα δρομολόγια που ακολουθούσαν οι φανατικοί ισλαμιστές. 
 
Στο εσωτερικό έγγραφο αναφέρεται ότι έφταναν στα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας και από εκεί με διαμορφωμένα οχήματα για ιατρική βοήθεια έφταναν στον Έβρο και από εκεί περνούσαν στην Τουρκία.

Υπήρχαν όμως και εναλλακτικές διαδρομές. 
 
Οι Τζιχαντιστές κατάφερναν να φτάσουν σε αεροδρόμια νησιών του ανατολικού Αιγαίου και στη συνέχεια περνούσαν στην Τουρκία.
Οι διαδρομές των τζιχαντιστών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας  Οι διαδρομές των τζιχαντιστών από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Νοεμβρίου 28, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες