Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας



15 Φεβρουαρίου Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας 

Η Παγκόσμια Ημέρα για τον καρκίνο της παιδικής ηλικίας έχει σκοπό να ευαισθητοποιήσει το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο σε όλο τον πλανήτη. 

Στον καρκίνο της παιδικής ηλικίας δεν υπάρχει πρόληψη παρά μόνο έγκαιρη διάγνωση , η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ίαση τα 2 στα 3 παιδιά. 

Θα πρέπει λοιπόν να δοθεί ιδιαίτερη σημασία στην εκπαίδευση των επαγγελμάτων της υγείας , ώστε να είναι σε θέση να διαγνώσουν έγκαιρα τη νόσο και στη σωστή ενημέρωση των γονιών ώστε να απευθύνονται άμεσα στα παιδιατρικά νοσοκομεία. 

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας , η «Φλόγα» Ηπείρου, στις 15 Φεβρουαρίου, 10 π.μ..- 2 μ.μ., θα ενημερώνει τους συμπολίτες μας, κάτω από τα γραφεία της στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας (Οδός Γρ.Λαμπράκη), πάνω στο θέμα του παιδικού καρκίνου και στο δικαίωμα των παιδιών στη σωστή ιατρική φροντίδα, ανεξάρτητα από την κοινωνική ή οικονομική κατάστασή τους. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι συμπολίτες μας θα μπορούν να ενημερώνονται για την ύπαρξη και λειτουργία της Ελληνικής και Παγκόσμιας δεξαμενής εθελοντών δοτών μυελού των οστών. 

Επίσης, νοσηλεύτρια του Κέντρου Υγείας Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το ΚΕΔΜΟΠ, που είναι και ο επίσημος εκπρόσωπος της χώρας στην Παγκόσμια Τράπεζα μυελού των οστών, θα αναλάβει τις εγγραφές εθελοντών δοτών Μυελού των οστών, οι οποίες θα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. 

Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο. 
Χάρη στην πρόοδο της ιατρικής οι πιθανότητες ίασης έχουν βελτιωθεί σημαντικά. 
Για πολλά από τα παιδιά αυτά, ωστόσο, η μόνη επιλογή είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών. 
Δηλαδή, η μόνη τους ελπίδα είσαστε εσείς… 

Γίνε σήμερα εθελοντής δότης μυελού των οστών. 
Μπορεί εσύ να είσαι ο μοναδικός συμβατός δότης και μοναδική ελπίδα για ένα παιδί ή άλλον ασθενή ! «
Είναι στο χέρι μας να χαρίσουμε ζωή»!! 

Για τη Φλόγα 
Η εκπρόσωπος Ηπείρου 
Ελευθερία Κώτσιου


Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας κατά του καρκίνου της παιδικής ηλικίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 12, 2017 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.