Φιλοζωική Παραμυθιάς: Μην αφήνετε τους οικόσιτους σκύλους ελεύθερους - Κίνδυνος ατυχήματος άλλα και ποινικών κυρώσεων


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η φιλοζωική Παραμυθιάς, με αφορμή το φαινόμενο που παρουσιάζεται το τελευταίο καιρό στον περιφερειακό Γεννηματά, όπου οικόσιτοι σκύλοι αφήνονται ελεύθεροι επειδή είναι η περίοδος οίστρου.

Όπως αναφέρει η υπεύθυνη της φιλοζωικής κ. Σταματία Μάρκου, τα συγκεκριμένα σκυλιά, φέρουν περιδέραιο ιδιωτών, με τους ιδιοκτήτες να αφήνουν προσωρινά ελεύθερους τους σκύλους, λόγω περιόδου αναπαραγωγής και με αποτέλεσμα να δημιουργούνε μικρές αγέλες και με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει τόσο για την πρόκληση ατυχημάτων όσο και για την την υγεία των ίδιων των σκύλων.

Υπενθυμίζουμε πως η πλημμελής παρακολούθηση των οικόσιτων ζώων, τιμωρείται με διοικητικό πρόστιμο και φυλάκιση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στον περιφερειακό Γεννηματά την προηγούμενη εβδομάδα, προκλήθηκε ατύχημα με τραυματισμό οδηγό δίτροχου, όταν οικόσιτος σκύλος που έφερε περιδέραιο, βρέθηκε στο οδικό δίκτυο.


Φιλοζωική Παραμυθιάς: Μην αφήνετε τους οικόσιτους σκύλους ελεύθερους - Κίνδυνος ατυχήματος άλλα και ποινικών κυρώσεων Φιλοζωική Παραμυθιάς: Μην αφήνετε τους οικόσιτους σκύλους ελεύθερους - Κίνδυνος ατυχήματος άλλα και ποινικών κυρώσεων Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Φεβρουαρίου 08, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.