Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης για τα χελιδόνια "Χελιδονίσματα 2019"
Ο Φορέας Διαχείρισης Αχέροντα - Καλαμά - Κέρκυρας πρόκειται να διοργανώσει γιορτή, φτιάχνοντας φωλιές για τα χελιδόνια. 
Η εκδήλωση είναι ήδη γνωστή μιας και υλοποιείται για 24η χρονιά, αποτελεί καλωσόρισμα στην άνοιξη και τα χελιδόνια και συνδυάζει την κατασκευή των πήλινων φωλιών με άλλες εκδηλώσεις (κάλαντα για τα χελιδόνια, παρουσιάσεις, εκθέσεις). 
Υλοποιείται κάθε Μάρτιο σε περίπου 35 περιοχές της χώρας για σχολικές ομάδες ή για το ευρύτερο κοινό και προσφέρει χαρά και ικανοποίηση σε οργανωτές, παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς. 

Ο γενικός σκοπός των «Χελιδονισμάτων» είναι να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά για τον ερχομό των χελιδονιών, τις απειλές που αντιμετωπίζουν στο δύσκολο ταξίδι τους από την Αφρική και να τα βοηθήσουν φτιάχνοντας φωλιές από πηλό. 
Μετά το εργαστήριο τα παιδιά παίρνουν μαζί τις φωλιές και αφού στεγνώσουν, τις τοποθετούν στο σχολείο ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. 
Τα παιδιά εκτός από τις χελιδονοφωλιές , θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία ενδιαφέρουσα παρουσίαση σχετική με το ταξίδι των χελιδονιών ,καθώς επίσης να ασχοληθούν και με διάφορες χειροτεχνίες και ζωγραφιές σχετικές με τα χελιδόνια. 
Με αυτές τις κατασκευές και με ζωγραφιές που θα μοιραστούν στα παιδιά θα γνωρίσουν ένα έθιμο για το καλωσόρισμα των χελιδονιών που μας έρχεται από παλιά.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 02 και 03 Απριλίου 2019 στο ΠΑΝΘΕΟΝ στην Ηγουμενίτσα.
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης για τα χελιδόνια "Χελιδονίσματα 2019" Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Φορέα Διαχείρισης για τα χελιδόνια "Χελιδονίσματα 2019" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες