Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο



Εργαζόμενες – οι, άνεργοι

Το προηγούμενο διάστημα δημοσιοποιήθηκε το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο και κατά πως φαίνεται είναι έτοιμη το επόμενο διάστημα να το καταθέσει προς ψήφιση στην βουλή.

Ένα νομοσχέδιο που έρχεται να προστεθεί στις μέχρι σήμερα αναδιαρθρώσεις τόσο της σημερινής Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ όσο και των προηγούμενων Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, που κάνει το σχολείο ακόμα πιο ανταγωνιστικό, απομακρύνοντας το από τον όποιο μορφωτικό ρόλο του είχε απομείνει.

Το εν λόγω Νομοσχέδιο, ουσιαστικά ακυρώνει την Γ΄ Λυκείου, μετατρέποντας την σε έτος προπαρασκευής για τις Πανελλαδικές, όπου οι μαθητές θα διδάσκονται μόνο τα μαθήματα στα οποία θα δώσουν εξετάσεις, συν μία δύο ώρες την εβδομάδα γυμναστική και θρησκευτικά…. Ουσιαστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παίρνει το νήμα από κει που το άφησαν οι προηγούμενοι, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα την επίθεση, κλείνοντας στα παιδιά την πόρτα της γενικής μόρφωσης ένα χρόνο νωρίτερα, οξύνοντας ακόμη περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς στην παιδεία και αναγκάζοντας την εργατική λαϊκή οικογένεια να βάλει το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη της αν θέλει να εξασφαλίσει μια θέση στα ΑΕΙ για το παιδί της. Γι αυτό και «τρίβουν τα χέρια τους» τα φροντιστήρια.

Και στην παιδεία λοιπόν, όπως και σε όλους τους άλλους τομείς, η κυβέρνηση έρχεται να προσθέσει νέα βάρη στις πλάτες των εργαζομένων επιβεβαιώνοντας για ακόμη μια φορά ότι επιλέχτηκε για να βγάλει πέρα την «βρώμικη δουλειά» όπως ήταν φυσικό οι μαθητές βγήκαν ξανά στους δρόμους και απαίτησαν για ακόμη μια φορά να μην κατατεθεί το εν λόγω νομοσχέδιο, διεκδικώντας το σχολείο που τους αξίζει, ένα σχολείο που θα τους μορφώνει και δεν θα τους εξοντώνει και αυτούς και τους γονείς τους. Ο Αγώνας τους είναι καθ΄ όλα δίκαιος και επιβεβλημένος, γι αυτό έχουν στο πλευρό τους την πλειοψηφία των γονιών και εκπαιδευτικών τους.

Θλιβερή εξαίρεση αποτελούν οι διευθυντές του 1ου και 2ου ΓΕΛ Ηγουμενίτσας που με τις ενέργειες τους (έφτασαν ακόμη και στο σημείο να καλέσουν την αστυνομία) προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τους μαθητές και τους γονείς τους βάζοντας εμπόδια στις κινητοποιήσεις τους, αντί να σταθούν δίπλα τους ως όφειλαν σαν γονείς και ως εκπαιδευτικοί που είναι.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα ως απαράδεκτες, αντιπαιδαγωγικές και «ακατανόητες» τις ενέργειες των εν λόγω «συναδέλφων».

Καλεί τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους του νομού, όχι απλά να σταθούν στο πλευρό των μαθητών και στον δίκαιο αγώνα τους, αλλά μα πρωτοστατήσουν οι ίδιοι μέσα από τους Συλλόγους και τα Σωματεία τους και να απαιτήσουμε όλοι μαζί να μην κατατεθεί καν αυτό το νομοσχέδιο στην βουλή, που φτιάχνει ένα σχολείο ακόμη χειρότερο, ακόμη πιο εξοντωτικό.

Να διεκδικήσουμε μαζί με τα παιδιά μας και για τα παιδιά μας, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση όλων των βαθμίδων.

Να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να τρομοκρατεί τα παιδιά μας.

Η Διοίκηση του ΕΚΘ

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για το τελικό σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 28, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.