Οι τουρίστες δίνουν «άριστα» στην Ήπειρο - Και δημοφιλής και πρωτιά για τις υπηρεσίες


Η αύξηση της τουριστικής κίνησης όλες τις εποχές του έτους αποτελεί έναν μεγάλο στόχο των τελευταίων ετών, ο οποίος μεθοδικά και στοχευμένα, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία, επιτυγχάνεται. Εξ ίσου σημαντικό για κάθε τόπο είναι οι τουρίστες να φεύγουν ευχαριστημένοι. Αυτό η Ήπειρος το έχει πετύχει στον απόλυτο βαθμό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, η Ελλάδα για τον Ιανουάριο του 2019 κατέχει την πρώτη θέση στο γενικό δείκτη ικανοποίησης. Μεταξύ των ελληνικών προορισμών την υψηλότερη βαθμολογία κατέγραψε η Ήπειρος με 91,4% αφήνοντας τις Κυκλάδες στην δεύτερη θέση!

Στα κριτήρια στα οποία αξιολογήθηκαν οι περιοχές περιλαμβάνονται η τοποθεσία, η καθαριότητα, η εξυπηρέτηση και η σχέση ποιότητας και τιμής.

Και φαίνεται ότι οι επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου στην Ήπειρο βρήκαν όσα ακριβώς χρειάζεται ένας επισκέπτης για να φύγει απόλυτα ικανοποιημένος από την περιοχή.

Τον Ιανουάριο του 2019, μέσα στους δέκα δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας βρέθηκε η πόλη των Ιωαννίνων και το Μέτσοβο, το οποίο αποτελεί σταθερή αξία για τους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού. Τα Γιάννινα κατέχουν την πέμπτη θέση στις επιλογές των επισκεπτών και το Μέτσοβο την ένατη.

Τον Ιανουάριο του 2019, το 49% των κρατήσεων αφορούσε σε ταξίδια μεσοβδόμαδα, το 38% σε ταξίδια Σαββατοκύριακου και το 13% σε ταξίδια διακοπών.

Τον αντίστοιχο μήνα του 2018, τα ταξίδια μεσοβδόμαδα ήταν 46%, τα ταξίδια του Σαββατοκύριακου 39% και ταξίδια διακοπών ήταν 15%.

Τον Ιανουάριο του 2019, η κύρια αγορά για την Ελλάδα ήταν η ιταλική και ακολούθησαν η γερμανική και η βρετανική. Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η αγορά των ΗΠΑ και στην πέμπτη θέση εμφανίζεται η αγορά της Πολωνίας.
Οι τουρίστες δίνουν «άριστα» στην Ήπειρο - Και δημοφιλής και πρωτιά για τις υπηρεσίες Οι τουρίστες δίνουν «άριστα» στην Ήπειρο - Και δημοφιλής και πρωτιά για τις υπηρεσίες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαρτίου 08, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.