Προληπτικός έλεγχος για μαθητές με τη συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού»



Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα Προληπτικής ιατρικής/οδοντιατρικής για μαθητές κυρίως δημοτικών σχολείων της ευρύτερης περιοχής του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων, το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή. Ακολούθως και σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν προσεχώς ανάλογες εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν και στις άλλες τρεις Περιφερειακές Ενότητες.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Ηπείρου με τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Η Κινητή Μονάδα «Ιπποκράτης» πλαισιώνεται από εθελοντές γιατρούς του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων, του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και της Α΄ ΤΟΜΥ Ιωαννίνων.

Στην έναρξη του Προγράμματος παραβρέθηκαν η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Δια Βίου Μάθησης, Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Συνοχής κ. Αναστασία Σίμου-Τάσιου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Οδυσσέας Πότσης και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας κ. Δέσποινα Καμπούρη.

Σε δηλώσεις της η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης, ανέφερε πως η συνεργασία της Περιφέρειας με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει ξεκινήσει με τη διοργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες για τα δικαιώματα των παιδιών. Σημείωσε πώς η Περιφέρεια Ηπείρου συνδράμει διαχρονικά φορείς και ιδρύματα μέσω του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσθέτοντας πως αξιοποιήθηκαν σε απόλυτο βαθμό οι πόροι του ΠΕΠ για τις κοινωνικές δομές.

Για το πρόγραμμα προληπτικής Ιατρικής, ευχαρίστησε τον Οδοντιατρικό και Ιατρικό Σύλλογο Ιωαννίνων, καθώς επίσης το Π.Γ.Ν.Ι. και τις ΤΟΜΥ. «Έχει ιδιαίτερη σημασία που οι υπηρεσίες μας κινητοποίησαν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Γιατί η πρόληψη ξεκινάει από τη νεαρή ηλικία», τόνισε η κ. Αν. Σίμου- Τάσιου για να προσθέσει: «Έχουμε συνεργασία και με το γενικότερο πληθυσμό, με δομές που στεγάζουν ανθρώπους που στερούνται στέγης ή έχουν κακοποιηθεί ή ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Όλους αυτούς τους εντάσσουμε στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και συνδράμουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το έργο της Περιφέρειας έχει συνέχεια».

Για το πρόγραμμα και στη συμβολή των εθελοντών ιατρών, μίλησε εκ μέρους του «Χαμόγελου του Παιδιού» η κ. Αλεξάνδρα Ασημακοπούλου, μία εκ των συνοδών της Κινητής Ομάδας.

Προληπτικός έλεγχος για μαθητές με τη συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» Προληπτικός έλεγχος για μαθητές με τη συνδρομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 06, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.