Θετικός σε κορωνοϊό δάσκαλος στο 4ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας

Θετικός σε κορωνοϊό δάσκαλος στο 4ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας



Θετικός στον covid19, εντοπίστηκε δάσκαλος ο οποίος διδάσκει στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας που διαμένει στα Ιωάννινα και πηγαινοέρχεται καθημερινά στην Ηγουμενίτσα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, το τμήμα που διδάσκει ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες, ενώ θα πραγματοποιηθεί απολύμανση σε όλους τους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του σχολείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τον εκπαιδευτικό, μετακινούνταν δύο ακόμα συνάδελφοί του, στους οποίους έχει ήδη πραγματοποιηθεί rapid test, τα οποία βγήκαν αρνητικά.

Πριν από λίγο, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου, προχώρησε σε ενημέρωση των μελών του, στο προφίλ του συλλόγου στο facebook:

EKTΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατή στο 4ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας όσον αφορά τα κρούσματα covid-19.
Προφανώς αντιλαμβάνεστε ότι μέσα στην ημέρα πιθανόν θα υπάρχουν νεότερες εξελίξεις, οπότε αυτά που σας αναφέρουμε ισχύουν τη στιγμή της παρούσας ανάρτησης.
Α) Στο 4ο δημοτικό ανιχνεύθηκε θετικός στον covid-19 ένας δάσκαλος.
i) Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ το τμήμα που δίδασκε θα κλείσει για 14 ημέρες.
ii) Τα μαθήματα στο τμήμα αυτό θα γίνουν διαδικτυακά εφόσον η υγεία του δάσκαλου το επιτρέπει.
iii) Οι υπόλοιποι δάσκαλοι δεν υποχρεούνται να κάνουν τεστ για covid-19 καθώς δεν θεωρούνται στενές επαφές και η συνύπαρξη τους στον ίδιο χώρο γινόταν τηρώντας όλα τα πρωτοκόλλα ασφαλείας.
Β) Στο 4ο δημοτικό ανιχνευθήκαν θετικοί γονείς μαθητών.
i) Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ o μαθητής απουσιάζει από το τμήμα για 14 ημέρες.
ii) Το τμήμα θα κλείσει μόνο εφόσον ο μαθητής ανιχνευθεί θετικός στον covid-19.
Γ) Την Δευτέρα το απόγευμα έγινε απολύμανση στο σχολείο.
Προφανώς, πέραν της τήρησης του πρωτόκολλου του ΕΟΔΥ πολλοί γονείς εκφράζουν την εύλογη ανησυχία τους για το αν τα μέτρα αυτά είναι αρκετά ή θα έπρεπε να υπάρξει περαιτέρω ιχνηλάτηση των δασκάλων, του προσωπικού του σχολείου καθώς και των μαθητών.
Ευελπιστούμε ότι στην διάρκεια της ημέρας θα έχουμε νεότερες πληροφορίες για τυχόν επιπλέον ενέργειες που θα γίνουν, τόσο από την διεύθυνση του σχολείου, όσο και από τους αρμόδιους φορείς της πόλης.
Θετικός σε κορωνοϊό δάσκαλος στο 4ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας Θετικός σε κορωνοϊό δάσκαλος στο 4ο Δημοτικό Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 11, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.