Ο Γιάννης Γόγολος για τη ΔΕΥΑΗ: "Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας"

Ο Γιάννης Γόγολος για τη ΔΕΥΑΗ: "Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας"Με Δελτίο Τύπου η ΔΕΥΑΗ, δια του Πρόεδρου της κ. Μήτση Σωτηρίου, ανακοίνωσε στα ΜΜΕ την 17η Νοεμβρίου 2020, «… την απαλλαγή για το επόμενο τετράμηνο, της υποχρέωσης καταβολής των τόκων υπερημερίας των οφειλών προς τη ΔΕΥΑΗ, που θα προκύψουν στο επόμενο τετράμηνο για τους επαγγελματίες του Δήμου Ηγουμενίτσας…» Δηλαδή, οι επαγγελματίες δεν θα πληρώσουν ( έχοντας ήδη κλειστές τις επιχειρήσεις τους ) τους τόκους υπερημερίας που θα τους επιβληθούν αν καθυστερήσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Αλήθεια με απλούς αριθμούς, πόσο γενναία είναι αυτή η απόφαση; 
Είναι ικανή να συμψηφιστεί με προηγούμενη της ΔΕΥΑΗ, που ελήφθη επίσης εν μέσω πανδημίας, για την αποστολή στην ΔΟΥ των οφειλών των επιχειρήσεων που ξεπερνούν τα 500€, με καταστροφικές συνέπειες για κάθε είδους συναλλαγή τους με την ΔΟΥ; 

Περιέχει αυτή η απόφαση την «ευαισθησία και το αίσθημα ευθύνης» έναντι των συμπολιτών (sic) που επικαλείται ο κ. Μήτσης, όταν υπάρχουν για τη Διοίκηση της ΔΕΥΑΗ τα παρακάτω δεδομένα:
1. Η χρέωση της τιμής μονάδος νερού της ΔΕΥΑΗ είναι η ακριβότερη στην Ήπειρο. 
2. Η ΔΕΥΑΗ να πρωτοπορεί καφέρνοντας ο τελικός λογαριασμός που εκδίδει για τους καταναλωτές, να είναι περίπου τριπλάσιος του κόστους κατανάλωσης. Βλέπε πρόσφατο παράδειγμα. 


3. Οι περιοδικοί λογαριασμοί της ΔΕΥΑΗ εξακολουθούν να εκδίδονται ανά 4μηνο ως τέχνασμα για επιπλέον χρεώσεις στους καταναλωτές ; Σημ. Με τον υπολογισμό ανά 4μηνο αυξάνονται τελικά συνολικά κυβικά, που επιφέρει επιβάρυνση κατά 60% της τιμής του νερού μετά τα 30 κυβικά. 

Βέβαια για να έχει αυτές τις πρωτοπορίες η ΔΕΥΑΗ, με περίσσειο αίσθημα ευθύνης, φρόντισε : 
1. Να αυξηθεί ο μισθός του Προέδρου της ΔΕΥΑΗ κ. Μήτση Σωτηρίου από 855 € τον μήνα (ΑΔΑ: 79040Ρ8ΒΜ – ΖΒΚ) σε 1.600 € μηνιαίως από τις 03.02.2020(ΑΔΑ: 79ΣΡΟΡΙΓ-Δ11) 
2. Με το να προβεί εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, στη διενέργεια « Συνοπτικού Διαγωνισμού » για τη Λογιστική υποστήριξη της ΔΕΥΑΗ, για την πρόσληψη ενός εξωτερικού συνεργάτη, έναντι του ποσού των 5.146 € μηνιαίως ήτοι 61.752 € το χρόνο, για το έτος 2021 ! 


3. Να μη λάβει υπόψη της το έγγραφο του συλλόγου εργαζομένων στη ΔΕΥΑΗ,που θεωρεί ζημιογόνο για το Νομικό Πρόσωπο της ΔΕΥΑ την παραπάνω απόφαση, παραθέτοντας μια σειρά από λόγους που τεκμηριώνουν την αντίθεσή τους. 


Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, η οποία διαχειρίζεται ένα πολύτιμο αγαθό, οφείλει να λειτουργεί με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο και περίσσεια κοινωνικής ευαισθησίας. Κατά καιρούς έχουμε επισημάνει, ότι είναι σκόπιμο να «κατεβαίνει » ενίοτε από την καρέκλα του Προέδρου ο κ. Μήτσης, για να μπορέσει να αντιληφθεί ως πολίτης πλέον, την ανάγκη και την αξία του νερού για τους απλούς συνδημότες. 

Μήπως επιβάλλεται να συνομιλεί ενεργά με όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου; 

Μήπως οφείλει να «ακούει» τις εισηγήσεις εργαζομένων και άμεσων συνεργατών του στην επιχείρηση; Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κ. Μήτσης Σωτήριος σε εισήγηση των μελών της Δημοτικής μας Παράταξης, για την εφαρμογή κοινωνικού τιμολογίου στην ΔΕΥΑΗ από την αρχή της πανδημίας δήλωνε, ότι « η δυνατότητα είσπραξης της επιχείρησης από τους λογαριασμούς των καταναλωτών, βρίσκεται περίπου στο 10%. Δεν γίνεται …» πράγμα που αποτελεί την ομολογία της αποτυχία του ως Πρόεδρος σε μια τόσο νευραλγική θέση για το Δήμο Ηγουμενιτσας. Βέβαιασε αυτή την ομολογία υπολογίσαμε με απλά μαθηματικά,ότι το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρουν στη ΔΕΥΑΗ, ο κ. Πρόεδρος, ο κ. Διευθύνων Σύμβουλος και ο Εξωτερικός Συνεργάτης, είναι πλέον των 120.000 € το χρόνο Αναρωτιόμαστε βέβαια υπό τις παρούσες συνθήκες, αν υπηρεσίες που προσφέρουν είναι αντίστοιχες των αμοιβών τους. 

Όλα τα παραπάνω και η υφιστάμενη αίσθηση και τα παράπονα των συμπολιτών μας οδηγούν στο συμπέρασμα: "Something is rotten in the state of Danmark" Hamlet 

Βέβαια για μια ακόμη φορά, θα κατηγορηθώ για στείρα αντιπολίτευση και «οπορτουνισμό», που αποτελεί εσχάτως την αγαπημένη νέα λέξη του κ. Προέδρου της ΔΕΥΑΗ. 
Όμως θα πρέπει να κατηγορήσει για αντιπολίτευση και οπορτουνισμό και τη Γερμανίδα υπήκοο που αγάπησε τον τόπο μας και την Πέρδικα, η οποία κάνει κριτική στη λειτουργία της ΔΕΥΑΗ με την επιστροφή της στη Γερμανία, για την επιστολή που ζητά την παρέμβαση στον Υπουργό Τουρισμού κ. Θεοχάρη; 
Το περιεχόμενο της επιστολής απονέμει ένα ακόμη «εύσημο» στη Διοίκηση της ΔΕΥΑΗ για τις υπηρεσίες της; Μήπως δυσχεραίνει την προσπάθεια τουριστικής προβολής του Δήμου; Μήπως δυσφημεί την περιοχή; 
Για μια ακόμη φορά, καλώ τον κ. Λώλο ως Δήμαρχο του Δήμου Ηγουμενίτσας, να « ρίχνει και καμία ματιά» προς τη ΔΕΥΑΗ. 
« Οι όχθες του ποταμούορίζουν την κατεύθυνση την πορείας του… Όταν το ποτάμι ρέει ανεξέλεγκτα, μόνο καταστροφές φέρνει …» αναφέρει μια από τις αρχές της αποτελεσματικής διοίκησης. 
Εμείς ως παράταξη δηλώνουμε, ότι θα είμαστε δίπλα σε κάθε προσπάθεια βελτίωσης των υπηρεσιών της ΔΕΥΑΗ. Όμως τα επικοινωνιακά τερτίπια θα τα στηλιτεύομαι και την αποτελεσματικότητα των αποφάσεων και των πράξεων, θα τις θέτουμε τεκμηριωμένα στην κρίση των συμπολιτών μας. Πάνω στο ίδιο θέμα θα επανέλθουμε σύντομα, με περισσότερα στοιχεία για την ενημέρωση σας. 

Παραθέτουμε στη συνέχεια, το κείμενο της επιστολής που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα της Πέρδικας από την κ.Irmintraud Schiller από την πόλη Köln της Γερμανίας στις 04.11.2020. Ο Γιάννης Γόγολος για τη ΔΕΥΑΗ: "Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας" Ο Γιάννης Γόγολος για τη ΔΕΥΑΗ: "Κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Νοεμβρίου 24, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες