Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 7 Δεκεμβρίου

Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 7 Δεκεμβρίου



Προτάσεις από τους επιδημιολόγους για το ενδεχόμενο της παράτασης του lockdown δέχεται η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα, αν και επισήμως η καραντίνα λήγει την ερχόμενη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου. Ωστόσο το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δοθεί παράταση τουλάχιστον έως και τις 7 Δεκεμβρίου, ενώ οι αρχές έχουν ήδη συζητήσει όλα τα σενάρια για την άρση του lockdown, καθώς αυτό θα γίνει σταδιακά ξεκινώντας ενδεχομένως από τα σχολεία, έπειτα θα ακολουθήσουν τα καταστήματα που διαθέτουν εποχιακά είδη και τέλος η εστίαση, η οποία θα ανοίξει υπό προϋποθέσεις.

Η ανακοίνωση της παράτασης του lockdown θα γίνει πιθανότατα αύριο Παρασκευή από τον Νίκο Χαρδαλιά.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών και η πίεση στο ΕΣΥ θα κρίνουν το τελικό αποτέλεσμα των συσκέψεων για τον τρόπο άρσης του lockdown. Πάντως τα κρούσματα καταγράφουν μια μικρή πτώση, χωρίς να πρόκειται για το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς οι επιδημιολόγοι περίμεναν μεγαλύτερη μείωση στον αριθμό των μολυσμένων ασθενών. 

Όσον αφορά την άρση του lockdown, πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες ή όχι, καθώς το άνοιγμά τους προβληματίζει τη μεγάλη αύξηση της κινητικότητας των πολιτών.
Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 7 Δεκεμβρίου Παράταση του lockdown τουλάχιστον έως τις 7 Δεκεμβρίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Νοεμβρίου 26, 2020 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.