Με PERS της EcoPorts το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Με PERS της EcoPorts το λιμάνι της Ηγουμενίτσας



Ο ESPO συνεχάρη το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το Λιμάνι του Βίγκο (Ισπανία) για την πιστοποίηση τους μέσω του προτύπου περιβαλλοντικής διαχείρισης (PERS) της EcoPorts. 
Ως αφοσιωμένο μέλος του Δικτύου EcoPorts, η Ηγουμενίτσα αποτελεί μέρος του εδώ και μια δεκαετία, έχοντας ενταχθεί στο 2011.

Η Isabelle Ryckbost,Γενική Γραμματέας του ESPO, σχολίασε:
«Είμαι πολύ χαρούμενη που βλέπω ότι το λιμάνι του Βίγκο και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας ανανεώνουν για άλλη μια φορά το πιστοποιητικό EcoPorts PERS. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της συνοχής με τα ελληνικά νησιά και στη διασφάλιση της συνδεσιμότητας μικρών αποστάσεων με την Ιταλία. Οι πράσινες προσπάθειές του καθιστούν το συνολικό του προφίλ ακόμα πιο βιώσιμο. Το λιμάνι του Βίγκο είναι το μεγαλύτερο αλιευτικό λιμάνι στον κόσμο και συνδυάζει την οικονομική ανάπτυξη με έναν θεμελιώδη προσανατολισμό προς τη βιώσιμη γαλάζια ανάπτυξη. Ανυπομονούμε να έχουμε αυτά τα δύο λιμάνια μέρος του Δικτύου EcoPorts για μεγάλο χρονικό διάστημα."

Ο Valter Selén,Ανώτερος Σύμβουλος Πολιτικής του ESPO και Συντονιστής EcoPorts, δήλωσε: 
«Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπουμε δύο λιμάνια να συνεχίζουν να αξιοποιούν τη μακρά ιστορία τους στο Δίκτυο EcoPorts. Και οι δύο λιμένες έχουν πιστοποιηθεί πέντε φορές, με την επαναπιστοποίηση να απαιτεί σημαντική και συνεχή αυτοβελτίωση της περιβαλλοντικής διαχείρισης. Είναι λοιπόν ένα εντυπωσιακό κατόρθωμα από το λιμάνι του Βίγκο και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας να πιστοποιηθεί εκ νέου και αποτελούν εξαιρετικά παραδείγματα για το τι είναι το Δίκτυο EcoPorts».
Με PERS της EcoPorts το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Με PERS της EcoPorts το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Δεκεμβρίου 19, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.