ΛΑ.ΣΥ. Ηγουμενίτσας: Ο κ. Μητσοτάκης ανατρέπει την θεωρία περί «Αδέσμευτων» «Ακομμάτιστων» και «Αυτοδιοικητικών» συνδυασμών

ΛΑ.ΣΥ. Ηγουμενίτσας: Ο κ. Μητσοτάκης ανατρέπει την θεωρία περί «Αδέσμευτων» «Ακομμάτιστων» και «Αυτοδιοικητικών» συνδυασμών

Ο Κ. Μητσοτάκης ήταν αποκαλυπτικός στη τοποθέτηση του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ σχετικά με το διακύβευμα των επερχόμενων τοπικοδιοικητικών εκλογών. Ζήτησε ευθέως να εκλεγούν περιφερειάρχες και δήμαρχοι που θα υπηρετήσουν την αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Όπως είπε, οι εκλογές του Οκτώβρη «καθίστανται προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας, γιατί συνδέονται με τα αναπτυξιακά σχέδια σε όλη τη χώρα», «Ναι, είναι κι αυτή μια πολιτική σύγκρουση», πρόσθεσε, «είναι η επόμενη μάχη, η μεγάλη μάχη μετά τις εθνικές εκλογές, η οποία πρέπει να κερδηθεί» για «να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να συμμερίζονται τις κυβερνητικές στοχεύσεις».

Έτσι ωμά και σταράτα ξεκαθαρίζει το περιεχόμενο των εκλογών ο πρωθυπουργός με τον πιο επίσημο τρόπο στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ., δίνοντας τέλος στην θεωρία περί ανεξάρτητων απολιτικών συνδυασμών και υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών.

Τι έχουν να πούνε οι άλλοι συνδυασμοί στον δήμο μας που δηλώνουν ανεξάρτητοι; Τι θα κάνουν αν εκλεγούν; Θα στοιχηθούν πίσω από την κυβερνητική πολιτική ή θα την αντιπαλέψουν;
Γιατί το πολιτικό περιεχόμενο της κυβερνητικής πολιτικής (και των αναπτυξιακών σχεδιασμών),για την μεγιστοποίηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου καιi όχι για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών, είναι δεδομένη.

Κάτι που επιβεβαιώνεται από τις πρόσφατες πλημύρες στην Θεσσαλία, τις καταστροφές από τις φωτιές του καλοκαιρού, τον πρόσφατο νομοσχέδιο για την κατάργηση του 8ωρου, κλπ.
Γιατί τα «τοπικά» προβλήματα, η φτώχια, η ανέχεια και η ποιότητα ζωής των πολιτών, είναι λαϊκά προβλήματα που δημιουργούν οι κυβερνητικές στοχεύσεις, και εκφράζονται τοπικά. Τα δε έργα για αντιπλημμυρική προστασία, πυροπροστασία και αντισεισμική θωράκιση των σχολείων είναι μη «επιλέξιμα» για χρηματοδότηση από την Ε.Ε.(επιταγές της Οδηγίας 2007/60/ΕΚ)

Οι επικεφαλείς των «Αυτοδιοικητικών» συνδυασμών στον δήμο μας τι λένε για όλα αυτά;

Το ερώτημα βέβαια είναι ρητορικό όσον αφορά τον κ. Λώλο και τον κ. Μπέζα που δηλώνουν στελέχη της ΝΔ. Άλλωστε έχουν δώσει σημεία γραφής, και από τον πρότερο τους πολιτικό βίο, στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής.

Ο κ. Νταής, όντας στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, έχει δηλώσει πρόσφατα σε συνέντευξη του ότι: «Σε περίπτωση που εκλεγεί ο Συνδυασμός, δεν πρόκειται να κάνουμε αντιπολίτευση στην όποια κυβέρνηση αλλά σκοπεύουμε να συνεργαστούμε για την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου». Πως σκέφτεται άραγε να συνεργαστεί; Θα συμμερίζεται τις κυβερνητικές στοχεύσεις;
Πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να «γλυτώσει από τα τσακάλια, με ευχές και παρακάλια»;; ( παράφραση στίχων του Βάρναλη)

Ο κ. Μητσοτάκης όμως έχει δίκιο όταν μιλάει για πολιτική σύγκρουση. Σε αυτήν την σύγκρουση τι ρόλο μπορεί να παίξει η ψήφος στους συγγενείς, φίλους κλπ, αν όχι αποπροσανατολιστικό;

Εμείς η “Λαϊκή Συσπείρωση” θα αγωνιστούμε από τη όποια θέση κι αν βρεθούμε από την επομένη των εκλογών, για να κάνουμε την ζωή των κατοίκων του δήμου μας όσο πιο υποφερτή και όμορφη γίνεται. Για αυτό και θα συγκρουστούμε με την κεντρική πολιτική. Για να μπορέσουμε να αποσπάσουμε πόρους και να τους αξιοποιήσουμε για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Για να δυναμώσει η αντιπαράθεση με το σύνολο της πολιτικής που τα αποτελέσματα της βιώνουμε στην καθημερινά σε όλους τους τομείς, φυσικά μαζί και με τα λεγόμενα τοπικά προβλήματα.
Για να δυναμώσει το ρεύμα αντιπαράθεσης με ένα κράτος εχθρικό απέναντι στον λαό.
Δεν ξεχνάμε κανένα έγκλημα! Οι ζωές μας και οι κόποι του λαού έχουν αξία!
Φτάνει με το «πάμε κι όπου βγει». Απαιτούμε υποδομές, έργα και μέτρα ολοκληρωμένης πρόληψης και προστασίας για τον λαό από τις πλημμύρες, τις πυρκαγιές, τους σεισμούς. Ήρθε η ώρα να πάμε κόντρα στην «αυτοδυναμία» της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους!
Το ρεύμα αμφισβήτησης στις “κυβερνητικές στοχεύσεις” μπορεί να δυναμώσει με την ενίσχυση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” στις επικείμενες τοπικές εκλογές.
Η “Λαϊκή Συσπείρωση” απευθύνει πλατύ κάλεσμα αγώνα, συμπόρευσης και κοινής πάλης σε κάθε λαϊκό άνθρωπο που προβληματίζεται, καταλαβαίνει πως και στον Δήμο μας κάτι πρέπει να αλλάξει.
Μπορεί να αλλάξει μόνο αν το πάμε αλλιώς. Με ισχυρή “Λαϊκή Συσπείρωση” και δυνάμωμα των αγώνων. Τότε μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις, να δυσκολεύουμε την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Να θέτουμε όλο και πιο πολύ στο επίκεντρο το κύριο πρόβλημα:
Ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.
Με αυτές τις θέσεις ζητάμε να γεμίσουν οι κάλπες και στον δήμο μας και την περιφέρεια Ηπείρου με ψηφοδέλτια “Λαϊκής Συσπείρωσης”. Τα ψηφοδέλτια με το γαρύφαλλο της ελπίδας και του αγώνα.



ΛΑ.ΣΥ. Ηγουμενίτσας: Ο κ. Μητσοτάκης ανατρέπει την θεωρία περί «Αδέσμευτων» «Ακομμάτιστων» και «Αυτοδιοικητικών» συνδυασμών ΛΑ.ΣΥ. Ηγουμενίτσας: Ο κ. Μητσοτάκης ανατρέπει την θεωρία περί «Αδέσμευτων» «Ακομμάτιστων» και «Αυτοδιοικητικών» συνδυασμών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.