Λώλος: Κάποιοι υπόσχονται «Λαγούς με Πετραχήλια»

Λώλος: Κάποιοι υπόσχονται «Λαγούς με Πετραχήλια» 


Επειδή κάποιοι υποψήφιοι εκμεταλλεύονται την αγωνία των κατόχων και λειτουργούντων ΚΑΝΤΙΝΑΣ και ειδικότερα στις παραλίες ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΙΟΥ και τους υπόσχονται «Λαγούς με Πετραχήλια» οφείλουμε να πληροφορήσουμε δημόσια τα ακόλουθα:
1) ΟΙ ΚΑΝΤΙΝΕΣ σε αιγιαλό και παραλία παραχωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2971/2001 «Αιγιαλός, παραλίες και άλλες διατάξεις».
2) Με την αριθμ. 38609ΕΞ2023 κοινή Υπουργική Απόφαση και συγκεκριμένα με το άρθρο 14 αυτής τίθενται οι όροι και οι προϋποθέσεις παραχώρησης όπως:
- Επιτρέπεται σε αιγιαλό και παραλία η παραχώρηση της απλής χρήσης για την τοποθέτηση καντινών εφοδιασμένων με κατάλληλη άδεια λειτουργίας και σύμφωνα με τις προδιαγραφές των παρ. 4(β) του άρθρου 14 της υπό στοιχεία Υ1γ/Γ.Π/ΟΙΚ. 47829/21-6-2017 απόφαση Υπουργού Υγείας.
- Η σύμβαση παραχώρησης γίνεται κατόπιν δημοπρασίας (πλειοδοτικός διαγωνισμός) (Π.Δ 270/81).
- Ο μέγιστος χώρος που μπορεί να καταλαμβάνει η καντίνα δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 15 τ.μ..
- Οι καντίνες πρέπει να απέχουν τουλάχιστον εκατό (100) μέτρα από τις εγκατεστημένες επιχειρήσεις (ξενοδοχειακές, κέντρα αναψυχής κ.λ.π.)
- Ο χρόνος παραχώρησης ορίζεται έως και τρία (3) έτη.

Για να λάβουν χώρα τα παραπάνω, προαπαιτούμενο είναι να καθορισθούν, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι διατιθέμενες θέσεις για καντίνες εντός αιγιαλού και παραλίας, αρμοδιότητας του Δήμου.
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι σαφώς κανένας Δήμαρχος ή Δημοτική Αρχή δεν δύναται να παρεκκλίνει της διαδικασίας που ορίζεται σαφέστατα από τις διατάξεις του Νόμου και των Υπουργικών Αποφάσεων.

Η «ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ» καλεί τους επαγγελματίες συνδημότες μας, που είναι κάτοχοι καντίνας, να μην παρασυρθούν από τις ψεύτικες υποσχέσεις. Να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς που ως μοναδικό τους σκοπό έχουν την υφαρπαγή της ψήφου τους και όχι την αντιμετώπιση του ζητήματος επιβίωσής τους, που θα πρέπει να είναι σεβαστό σε όλους μας.
Λώλος: Κάποιοι υπόσχονται «Λαγούς με Πετραχήλια» Λώλος: Κάποιοι υπόσχονται «Λαγούς με Πετραχήλια» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.