ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝ. ΝΤΑΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝ. ΝΤΑΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» Παναγιώτης Νταής, παραχώρησε συνέντευξη στην Ελληνική Ραδιοφωνία Ιωαννίνων και στον δημοσιογράφο κ. Παπαθεοδώρου.
Ο Π. Νταής απαντώντας σε σχετική ερώτηση για την ετοιμότητα της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην πρόληψη και την αντιμετώπιση ακραίων φυσικών φαινομένων και καταστροφών αναφέρθηκε σε τρία φλέγοντα ζητήματα: στην ανάγκη για άμεση αναθεώρηση του σχεδιασμού πρόληψης και αντιμετώπισης κρίσεων και στην εξειδίκευσή του σε κάθε Δήμο, στην αύξηση της χρηματοδότησης προς την Τ.Α. για την εκτέλεση έργων πρόληψης, στην έγκαιρη χρηματοδότηση και στην απλούστευση του νομικού πλαισίου εκτέλεσης έργων, καθώς και στην ενίσχυση των Ο.Τ.Α. με προσωπικό και εξοπλισμό.
Στη συνέχεια ο Π. Νταής απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πρότυπο τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, τόνισε την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών και της προβολής της περιοχής μας, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που παρουσιάζονται τους μήνες αιχμής στις πιο ανεπτυγμένες τουριστικά περιοχές, επισημαίνοντας παράλληλα ότι το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθώς η περιοχή διαθέτει σημαντικούς πολιτιστικούς και περιβαλλοντικούς πόρους, καθώς και ποιοτικά προϊόντα του πρωτογενούς τομέα.
Τέλος, ο Π. Νταής αναφέρθηκε στη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Ο.Λ.ΗΓ. στον ιδιώτη που αναδείχθηκε από τη σχετική διαγωνιστική διαδικασία, τονίζοντας την ανάγκη για την ύπαρξη δεσμεύσεων και χρονοδιαγράμματος για την κατασκευή της Μαρίνας, αλλά και για την λειτουργία των καταφυγίων σκαφών Πλαταριάς και Συβότων, με αμοιβαίο όφελος. Κλείνοντας, επεσήμανε την ανάγκη για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του Δήμου, προκειμένου να ανταπεξέλθει αποτελεσματικά στις ανάγκες διαχείρισης της αποχαρακτηρισθείσας πλέον χερσαίας ζώνης, λαμβάνοντας υπόψη ότι σύμφωνα με τους αρχικούς υπολογισμούς, η χρηματοδότηση του Δήμου από τα ετήσια έσοδα του Ο.Λ.ΗΓ., δεν λογίζεται ως επαρκής.
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝ. ΝΤΑΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΑΝ. ΝΤΑΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.