Διασύνδεση Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Ατόμων Πασχόντων από άνοια στην Περιοχή των Ιωαννίνων με μονάδες Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η.)

Διασύνδεση Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Ατόμων Πασχόντων από άνοια στην Περιοχή των Ιωαννίνων με μονάδες Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η.)


Την Παρασκευή 01/09/2023, πραγματοποιήθηκε προγραμματισμένη συνάντηση της Ομάδας Έργου της Πράξης της Διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας Άνοιας των Ιωαννίνων με τους εργαζόμενους του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για το έργο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Προγράμματος, η διασύνδεση των εν λόγω υπηρεσιών και η μελλοντική συνεργασία προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες του πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Το Κέντρο Ημέρας για την Άνοια της Εταιρείας Ψυχοκοινωνικής Έρευνας και Παρέμβασης – Ε.Ψ.Ε.Π., παρέχει υπηρεσίες τόσο σε άτομα 50 ετών και άνω που παρατηρούν δυσκολίες με τη μνήμη τους (αξιολόγηση, φαρμακευτική και μη φαρμακευτική παρέμβαση), όσο και σε άτομα με άνοια και ήπια νοητική διαταραχή, (παρακολούθηση και θεραπευτικής παρέμβαση), καθώς επίσης και προγράμματα συμβουλευτικής και εκπαίδευσης σε φροντιστές.

Το Πρόγραμμα της Διασύνδεσης του Κέντρου Ημέρας Άνοιας αποσκοπεί στην πρόληψη και την ανίχνευση διαταραχών άνοιας σε συνεργασία με τις μονάδες Ο.Τ.Α. και με λοιπές κοινωνικές υπηρεσίες και δομές στην κοινότητα. Σε αυτό το πλαίσιο, πραγματοποιεί δράσεις κατάρτισης των εργαζομένων και συμβουλευτική υποστήριξη, ενημέρωση και εκπαίδευση των φροντιστών των ατόμων με άνοια.

Το Κέντρο Ημέρας λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 7:00 π.μ. έως τις 16:00 μ.μ. Για περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τις παρεχόμενες υπηρεσίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 26510-34200.

Η Επιστημονικά Υπεύθυνη
Κούλα Μαρία-Λαμπρινή
Διασύνδεση Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Ατόμων Πασχόντων από άνοια στην Περιοχή των Ιωαννίνων με μονάδες Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η.) Διασύνδεση Κέντρου Ημέρας Υποστήριξης Ατόμων Πασχόντων από άνοια στην Περιοχή των Ιωαννίνων με μονάδες Ο.Τ.Α. (Κ.Α.Π.Η.-Κ.Η.Φ.Η.) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 13, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.