Δήμος Ηγουμενίτσας : Υποβολή πρότασης για τις Δράσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού

  Δήμος Ηγουμενίτσας : Υποβολή πρότασης για τις Δράσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας υπέβαλε στο Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2021-2027 πρόταση για την χρηματοδότηση του έργου «Δράσεις Ψηφιακού Μετασχηματισμού του Δήμου Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 715.401,79€ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά στις ακόλουθες δράσεις:

· Ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης και οργάνωσης της Διοίκησης και της επιχειρησιακής ικανότητας των ΟΤΑ.

· Οργάνωση Γραφείου Κίνησης και Διαχείριση Δημοτικού στόλου οχημάτων.

· Ψηφιακή Πλατφόρμα διαχείρισης ευπαθών ομάδων.

· Έξυπνο σύστημα προειδοποίησης για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων, πυρκαγιάς, σεισμού κλπ.

· Ανάπτυξη ψηφιακού διδύμου (digital twin) πόλης.

· Ψηφιοποίηση τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς.

· Έξυπνο Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης.

· Ολοκληρωμένη υποδομή προστασίας από κυβερνοεπιθέσεις και παροχή συστήματος τηλε-εργασίας.

Η πρόταση ως ένα εργαλείο υλοποίησης έργων ψηφιακού μετασχηματισμού είναι πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις προτεραιότητες που τίθενται στην ψηφιακή στρατηγική του Δήμου, του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και στα εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα για την ψηφιακή μετάβαση.

Ο στόχος είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός να δημιουργήσει μια έξυπνη, ανοιχτή και διασυνδεδεμένη πόλη. Μια πόλη που υιοθετεί και ενσωματώνει εκείνες τις ψηφιακές τεχνολογίες που της επιτρέπουν την ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση της απασχόλησης, την επίτευξη αποτελεσματικότερης και αποδοτικότερης Δημόσιας Διοίκησης και πάνω από όλα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών σε ευθεία σύνδεση με την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η πράξη είναι ιδιαίτερα καινοτόμα δεδομένου ότι αφενός χρησιμοποιεί σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και εφαρμογές και αφετέρου δεν έχει χρησιμοποιηθεί στα διοικητικά όρια του Δήμου έως σήμερα.


Δήμος Ηγουμενίτσας : Υποβολή πρότασης για τις Δράσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού    Δήμος Ηγουμενίτσας : Υποβολή πρότασης για τις Δράσεις του Ψηφιακού Μετασχηματισμού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 03, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.