Το παρασκήνιο της παραίτησης Τίτου. Στις 11 Οκτωβρίου ο νέος Μητροπολίτης Η επίσκεψη στην Παραμυθιά του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, που "κλείδωσε" την παραίτηση

Το παρασκήνιο της παραίτησης Τίτου. Στις 11 Οκτωβρίου ο νέος Μητροπολίτης



Η παραίτηση του Μητροπολίτου Παραμυθιάς κ.κ. Τίτου, δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία.

Είχαν προηγηθεί τους τελευταίους μήνες σωρεία διαβουλεύσεων στην Διαρκή Ιερά Σύνοδο για τους υπέργηρους Μητροπολίτες και ποιο συγκεκριμένα για τον Μητροπολίτη ΠαραμυθίαςΤίτο 92 ετών, τον Μητροπολίτη Φλωρίνης Θεόκλητο 91 ετών, τον Μηθύμνης Χρυσοστόμο 93 ετών αλλα και τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, ο οποίος πρώτος άνοιξε τον χορό των παραιτήσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Ως αποτέλεσμα των διαβουλεύσεων ήταν η σύσταση επιτροπής που θα επισκεπτόταν τους Μητροπολίτες και θα ελέγξει την ικανότητα τους να ηγούνται των Μητροπόλεων τους.

Έτσι και σύμφωνα με πληροφοριες της paramythia-online.gr, τον Μητροπολίτη Παραμυθίας κ.κ. Τίτο, επισκέφθηκε χθες Πέμπτη 17 Αυγούστου ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών και μετά από συζήτηση πνευματικου προβληματισμού και περισυλλογής, ο Μητροπολίτης Παραμυθιάς δέχθηκε να υποβάλλει την παραίτησή του από τα καθήκοντά του. Η παραίτηση θα υποβληθεί προς την Σύνοδο η οποία θα συνεδριάσει τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου.

Ήδη ακούγονται τα πρώτα ονόματα που θα μας απασχολήσουν για την διαδοχή του, ενώ ο νέος ποιμενάρχης της Παραμυθιάς θα εκλεγεί το τριήμερο 9 με 11 Οκτωβρίου κατα την διάρκεια της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου.

Οσον αφορά την φημολογία για τον νέο Μητροπολίτη, θα μας απασχολήσει σε επόμενα άρθρα.


Το παρασκήνιο της παραίτησης Τίτου. Στις 11 Οκτωβρίου ο νέος Μητροπολίτης Η επίσκεψη στην Παραμυθιά του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, που "κλείδωσε" την παραίτηση Το παρασκήνιο της παραίτησης Τίτου. Στις 11 Οκτωβρίου ο νέος Μητροπολίτης Η επίσκεψη στην Παραμυθιά του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών, που "κλείδωσε" την παραίτηση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.