Τι αγόρασα από το vidaxl. 2 καταπληκτικές ιδέες

Τι αγόρασα από το vidaxl. 2 καταπληκτικές ιδέες


Εδώ και αρκετούς μήνες αγοράζω έπιπλα από το vidaxl. Με εντυπωσίασαν οι χαμηλές τιμές και η αφύσικα τεράστια ποικιλία, και στην αρχή ήμουν διστακτικό. Ξεκίνησα αγοράζοντας ένα φθηνό κομοδίνο και όλα πήγαν καλά. Εκτός από την μεγάλη ποικιλία μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον το ότι υπήρχαν κατηγορίες που δεν είχα ξαναδεί ή που έβλεπα σπάνια σε αντίστοιχα ηλεκτρονικά καταστήματα.

1. Τα θερμοκήπια
Μία κατηγορία προϊόντων που πραγματικά δεν ήξερα ότι μπορώ να αγοράσω διαδικτυακά ήταν τα θερμοκήπια!
Εσείς γνωρίζατε ότι μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα (σχεδόν έτοιμα, αφού πρέπει να τα συναρμολογήσετε) θερμοκήπια για τον κήπο σας, την αυλή σας, ακόμη και για το μπαλκόνι του διαμερίσματός σας;
Μεγάλωσα σε αγροτική οικογένεια, βοηθούσα από μικρός την οικογένεια σε αγροτικές εργασίες αλλά οι σπουδές μου με έκαναν σύντομα να μετακομίσω σε πόλη και να ζω μία ολόκληρη ζωή σε διαμέρισμα. Πάντα ήθελα έστω για χόμπι να καλλιεργήσω κάτι, αλλά προφανώς δεν είχα κήπο για να το κάνω. Την λύση την βρήκα αγοράζοντας ένα θερμοκήπιο για …μπαλκόνι!!!
‘Ηταν μία κάθετη κατασκευή με ράφια (τοποθέτησα γλάστρες με ειδικό χώμα) και τις απαραίτητες διαφανείς επιφάνειες. Είχε μεγάλο ύψος και μικρό πλάτος και μήκος ώστε να χωράει στο μπαλκόνι.
Ήταν τόση η λαχτάρα μου να γίνω ξανά έστω και για λίγο ένας αγρότης, που δεν έσπειρα κάποιο καλλωπιστικό φυτό ή κάποιο φανταχτερό λουλούδι αλλά ντοματίνια. Και τα κατάφερα! Καλλιέργησα σε θερμοκήπιο στο μπαλκόνι μου τα δικά μου ντοματίνια και στις αρχές καλοκαιριού τα έβαλα στο πιάτο της σαλάτας μου.
Η επόμενη κίνηση είναι να παραγγείλω ένα από αυτά τα “κανονικά” θερμοκήπια κήπου που μοιάζουν με σπιτάκια και να σπείρω λαχανικά στο έδαφος και όχι σε μεγάλες γλάστρες όπως έκανα σε αυτό του μπαλκονιού του πατρικού μου σπιτιού. Η ποικιλία είναι τεράστια και σίγουρα θα βρω κάτι εντός του οικονομικού μου προϋπολογισμού και να ταιριάζει στον χώρο μου.

2. Τα πλαίσια κρεβατιών
Το δεύτερο ενδιαφέρον που βρήκα στο vidaxl ήταν τα πλαίσια κρεβατιών. Έιχα πάντα στα σχέδια μου να αναβαθμίσω σε κρεβατοκάμαρα καλεσμένων ένα δωμάτιο του σπιτιού στο οποίο ουσιαστικά δεν έκανα ποτέ κάτι συγκεκριμένο, αλλά το πάντα το ανέβαλα λόγω κόστους. Μόλις είδα την κατηγορία πλαισίων κρεβατιού σκέφτηκα πως δεν θα περιμένω άλλο.
Είχα παρατηρήσει ότι πολλά μοντέρνα ξενοδοχεία, αντί για ενιαίο κρεβάτι είχαν ένα στρώμα (πολλές φορές και διπλό) πάνω σε ένα πλαίσιο και στον τοίχο μόνιμα βιδωμένο ένα κεφαλάρι. Βρήκα λοιπόν κι εγώ στο vidaxl ένα φθηνό πλαίσιο (με ένοιαζαν μόνο οι διαστάσεις του), παρήγγειλα και ένα αντίστοιχο οικονομικό στρώμα, και βίδωσα (επιτέλους όλα αυτά τα εργαλεία που είχα μαζέψει στο σπίτι, χρησίμευσαν σε κάτι) ένα όμορφο κεφαλάρι από ένα πανέμορφο αληθινό κομμάτι ξύλου καρυδιάς που είχε περισσέψει από μία παλιά αυθεντική ντουλάπα που ανακαίνισα.
Το αποτέλεσμα ήταν κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό. Όταν κάποιος μπαίνει σε μία κρεβατοκάμαρα, το μεγαλύτερο μέρους του πεδίου της όρασής του καταλαμβάνει το πάτωμα, το κεφαλάρι και το κάλυμμα (ή “ριχτάρι”) του κρεβατιού. Με ένα πανέμορφο ριχτάρι λοιπόν ανάλογης αισθητικής με το ξύλο καρυδιάς, το πάτωμα και την υπόλοιπη διακόσμηση, το οικονομικό κρεβάτι μου έμοιαζε με αυτά των μοντέρνων πολυτελών ξενοδοχείων.
Η επόμενη πρωτότυπη ιδέα μου είναι να αγοράσω κάτι από την κατηγορία εξοπλισμού παιδικης χαράς για τον κήπο στο πατρικό στο χωριό. Το vidaxl μου έδωσε νέα έμπνευση για δημιουργικές αγορές που αλλάζουν την καθημερινότητά μου. Δοκιμάστε το.
Τι αγόρασα από το vidaxl. 2 καταπληκτικές ιδέες Τι αγόρασα από το vidaxl. 2 καταπληκτικές ιδέες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 19, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.