Απαιτείται – Επιβάλλεται λύση «Εδώ και Τώρα» | Του Βαγγέλη Μάστορα

Απαιτείται – Επιβάλλεται λύση «Εδώ και Τώρα» | Του Βαγγέλη Μάστορα

ΚΑΛΗΜΕΡΑ κ. ΔΗΜΑΡΧΕ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ – «Η ΚΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ»

ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ – ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Του: ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΣΤΟΡΑ

Αγαπητέ Δήμαρχε

Εύχομαι ολόψυχα, όπως θεωρώ δεδομένο και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του Μητροπολιτικού Δήμου της πρωτεύουσας του νομού μας, ανεξαρτήτως των όποιων επιλογών τους στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές εκλογές, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σου. Μια επιτυχία που αν επιτευχθεί θα έχει αντίκτυπο θετικό στις ζωές όλων μας, δημοτών και κατοίκων του μεγάλου, διευρυμένου Δήμου Ηγουμενίτσας, θα αποβεί προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής, της ποιότητας ζωής των δημοτών και της επίλυσης διαχρονικών προβλημάτων που τους απασχολούν, άμεσων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων. Την ιεράρχηση των οποίων βεβαίως εσύ με τους συνεργάτες σου θα κάνεις, εξουσιοδοτημένος γι αυτό και μάλιστα με ισχυρό ποσοστό εκλογής από τη νωπή, λαϊκή ετυμηγορία.

Ασφαλώς και δεν είμαστε εμείς ούτε κανείς άλλος θεωρούμε, που θα σου υποδείξουμε πως θα ιεραρχήσεις τα προβλήματα του Δήμου που καλείσαι να διαχειριστείς και επιλύσεις, άλλωστε εσύ τελικά θα απολογηθείς στους δημότες που σε εξέλεξαν ως πρώτο πολίτη και θα αξιολογηθείς προφανώς από αυτούς.

Εμείς σου υπενθυμίζουμε αφενός τα παρακάτω γνωστά βεβαίως υποθέτουμε σε οιονδήποτε αιρετό ασκεί εξουσία εξ ου και η υπενθύμιση, αρχίζοντας από την ευαγγελική ρήση την αποδιδόμενη στο Χριστό «ΟΥ ΓΑΡ ΗΛΘΟΝ ΔΙΑΚΟΝΗΘΗΝΑΙ ΑΛΛΑ ΔΙΑΚΟΝΗΣΑΙ» θεωρώντας πως αυτό ισχύει και για τους κοινούς θνητούς – αιρετούς. Το σοφό τρίπτυχο του σοφού Αγάθωνος, απευθυνόμενου επίσης προς πάντα ασκούντα εξουσία ήτοι: «ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΔΕΙ ΜΕΜΝΗΣΘΑΙ: “ΤΟΝ ΑΡΧΟΝΤΑ ΤΡΙΩΝ ΔΕΙ ΜΕΜΝΗΣΘΑΙ: ΠΡΩΤΟΝ ΟΤΙ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΡΧΕΙ. ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΟΤΙ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟΥΣ ΑΡΧΕΙ. ΤΡΙΤΟΝ ΟΤΙ ΟΥΚ ΑΕΙ ΑΡΧΕΙ» και τέλος το επίσης γνωστό, διαχρονικό και… διαρκούς ισχύος για κάθε αιρετό αξιωματούχο, ήτοι το: «ΑΡΧΗ ΑΝΔΡΑ ΔΕΙΚΝΥΣΙ».

Αφετέρου θα μας επιτρέψεις να σου επισημάνουμε – υπενθυμίσουμε, προφανώς προβλήματα γνωστά σε εσένα και την ηγετική σου ομάδα που αφορούν τον Δήμο, κυρίως την πόλη της Ηγουμενίτσας, τα χαρακτηριζόμενα ως τα αφορώντα την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής των δημοτών – κατοίκων και την ασφάλειά τους.

Βεβαίως ως Δημοτική Αρχή και εσύ προσωπικά ως επικεφαλής αυτής, έχετε προφανώς συγκεκριμένο όραμα και πλάνο ανάπτυξης της περιοχής μακρόπνοο όμως και όχι άμεσης εφαρμογής, όπως άλλωστε αυτό αποτυπώθηκε και στο προεκλογικό σας πρόγραμμα. Προφανώς συμφωνούμε και υπερθεματίζουμε με αυτό, όμως πριν ή και παράλληλα με έργα μεγαλόπνοα που σχεδιάζετε, με εκπόνηση ανάλογων μελετών ωρίμανσης αυτών και προς αναζήτηση «πηγών» – «χρηματοδοτικών εργαλείων» και προγραμμάτων για την ένταξη και υλοποίηση τους, εκτιμούμε ότι προέχει άμεσα, «εδώ και τώρα», να ασχοληθεί και επιληφθεί η Δημοτική Αρχή με προβλήματα της καθημερινότητας και ασφάλειας των δημοτών όπως προαναφέρουμε. Γνωρίζουμε, γνωρίζουν καλά και οι δημότες – ψηφοφόροι, τι παραλάβατε και ποιές ήταν οι επιδόσεις της απελθούσας Δημοτικής Αρχής κυρίως στους τομείς αυτούς, υποτιμημένους ενίοτε αλλά αποδεικνυόμενους πολύ σημαντικών και ουσιαστικών. Από εσάς όμως, ορισμένα άμεσης προτεραιότητας σχετικά προβλήματα, περιμένουν λύσεις και παρεμβάσεις ουσιαστικές και αποτελεσματικές χωρίς καν να έχετε την δικαιούμενη ούτε κατ’ ελάχιστο πίστωση χρόνου, και ειδικότερα:

– ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ:
Είναι απαράδεκτη η εικόνα που παρουσίαζε αυτή όσον αφορά μέχρι προ τίνος και μάλιστα τους θερινούς μήνες ως επισκέψιμος τουριστικός προορισμός. Η εικόνα έχει μεν αρχίζει να αλλάζει, πρέπει όμως να αλλάξει άρδην γιατί ήταν όντως απογοητευτική έως εξοργιστική. – Σχετική με το θέμα είναι και αυτό της ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ αν είναι δυνατόν, δημόσιων τουαλετών υφιστάμενων βεβαίως εντός πόλης, που για κάποιο λόγο, ποιόν; έλα μου ντε, αυτές παραμένουν μονίμως κλειστές με ότι συνεπάγεται αυτό για τους κατοίκους, κυρίως όμως για τους επισκέπτες.

-ΦΩΤΙΣΜΟΣ:
Εσωτερικών της πόλης και εγγύς αυτής περιοχών – δρόμων, όπως π.χ. ο ποδηλατόδρομος – πεζόδρομος. Απαράδεκτος και ουσιαστικά ανεπαρκής σε πολλά σημεία. Τον δημότη δεν τον ενδιαφέρει αν είναι αρμόδιος ο ΟΛΗΓ ή ο Δήμος, αν υπάρχουν εκκρεμότητες και θέματα που πρέπει να διευθετηθούν μεταξύ τους. Απαιτεί και δικαιολογημένα για την ασφάλειά του, άπλετο φως παντού.

– ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ:
Περιοριζόμαστε λόγω περιορισμένου χώρου γραφής μόνο στην… λεωφόρο SIC!! Γράμμου. Ας επιχειρήσει κάποιος να την περπατήσει ως πεζός σε πεζοδρόμια ανύπαρκτα και σχόλιον έτερον ουδέν…

-ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ: – υποδομών αρμοδιότητας Δήμου (βλέπε γηπεδάκια επί της Γράμμου). Από θαύμα ή συγκυρία δεν είχαμε μέχρι τώρα δυστύχημα όχι ατύχημα…

– ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: με πρώτη την ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ στην παραλιακή. Επιβαλλόμενοι έλεγχοι άμεσα, για την ασφάλεια των παιδιών που παίζουν και ρισκάρουν τη σωματική τους ακεραιότητα, χωρίς υπερβολή.

-ΑΔΕΣΠΟΤΑ: (κυρίως σκυλιά). Δεν μπορεί κ. Δήμαρχε, να συνεχιστεί άλλο αυτή η κατάσταση. Δεν ενδιαφέρει τους δημότες αν το Διαδημοτικό Δημοτικό καταφύγιο αδέσποτων το ολοκλήρωσε, αν το λειτουργούσε και πως η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αν εμπλέκεται και πως Φιλοζωικός Σύλλογος. Τους ενδιαφέρει και αφορά η ασφάλειά τους και είναι αποδεδειγμένο πως αυτή διακυβεύεται, αφού επιθέσεις αδέσποτων είχαμε πολλές σε ανυποψίαστους πολίτες, ακόμη και σε κεντρικούς δρόμους με ορισμένους να έχουν νοσηλευτεί. Ευτυχώς δεν θρηνήσαμε θύματα όπως σε άλλες περιοχές, προς το παρόν…

– ΈΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:
άμεσα σπασμένων ή ελλειπόντων πλακών σε πεζοδρόμια της πόλης, που εγκυμονούν κινδύνους πτώσης οποιουδήποτε αφηρημένου κάνει το σφάλμα και πατήσει σε αυτές. Ενώ σε όλους σχεδόν τους δρόμους της πόλης, υπάρχουν τα γνωστά στρογγυλά μεταλλικά καπάκια του δικτύου της ΔΕΥΑΗ με αναγραφόμενο μάλιστα το έτος τοποθέτησης τους (1996) δηλαδή περίπου τριάντα χρόνια πριν από την τότε Δημοτική Αρχή. Αυτά αποτελούν δημόσιο κίνδυνο – θάνατο χωρίς υπερβολή, κυρίως για οδηγούς δικύκλων αλλά και αυτοκινήτων. Είναι απορίας άξιον πράγματι, πως μέχρι σήμερα δεν θρηνήσαμε θύματα.

– ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ:
εκ νέου των φρεατίων και σε κάθε περίπτωση, δρόμων της πόλης κυρίως τον παραλιακό με την εξασφάλιση στοιχειώδους ασφάλειας για οδηγούς και πεζούς, αφού αυτοί, με μια ακόμη και μικρής διάρκειας αλλά σχετικά μεγάλης έντασης βροχόπτωση, καθίστανται απροσπέλαστοι και θέλεις… «πλοιάριο» για να τους διασχίσεις.

– ΛΗΨΗ: μέτρων άμεσων για την προστασία από φυσικά φαινόμενα της «ΛΩΡΙΔΑΣ ΓΗΣ» του «Δρεπάνου» (το είχε υποσχεθεί κατ’ επανάληψη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή αλλά έμεινε στην υπόσχεση). Γιατί σε λίγο δεν θα υπάρχει «Δρέπανος» ως τουριστικός προορισμός. Θα έχει εξαφανιστεί από τη συνεχιζόμενη διάβρωση.

-ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ – ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (κυρίως της καθαριότητας):
Επιβάλλεται η εντατικοποίηση των μέτρων ασφάλειας των εργαζόμενων του Δήμου, κυρίως στον τομέα της καθαριότητας. Αναλογιστείτε πόσα δυστυχήματα αλλά και ατυχήματα με ορισμένα εξ αυτών πολύ σοβαρά, έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια ως εργατικά στο εργατικό δυναμικό του Δήμου.

-ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΠΕΖΩΝ:
Επιβάλλεται άμεσα για την ασφάλεια όλων μας, η διαγράμμιση διαβάσεων πεζών σε κεντρικούς και όχι μόνο δρόμους της πόλης, ενδεχομένως να μπορούσε να υλοποιηθεί σε ορισμένες από αυτές και η εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών. Με την επισήμανση επίσης, ότι το υλικό «βαφής» αυτών, θα είναι τέτοιο που ως είθισται μέχρι σήμερα, μετά από μικρό διάστημα, γιατί άραγε; Ξεβάφει…

-ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΠΑΡΑΤΗΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΝ ΑΧΡΗΣΤΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ: Σε μια πόλη που το κυκλοφοριακό είναι μείζον ζήτημα και η εύρεση θέσεων στάθμευσης επίσης, είναι αδιανόητο να υπάρχουν δεκάδες αν όχι εκατοντάδες παρατημένα αυτοκίνητα εν αχρηστία, που αφού τα εγκατέλειψαν οι ιδιοκτήτες τους, οφείλει να «αποσύρει» η Δημοτική Αρχή. Τα οποία πέραν των θέσεων στάθμευσης που καταλαμβάνουν, αποτελούν και σημαντική πηγή περιβαλλοντικη΄ς και οικολογικής επιβάρυνσης.

κ. Δήμαρχε.

Αυτά σε γενικές γραμμές είναι τα άμεσης προτεραιότητας προβλήματα που εκτιμούμε ότι πρέπει να προσέξετε και επιλύσετε, είπαμε παράλληλα με τα «ΜΕΓΑΛΑ» έργα υποδομής με τα οποία θα ασχοληθούμε και εμείς προσεχώς, υπενθυμίζοντας τις προεκλογικές σας δεσμεύσεις και παρακολουθώντας την πορεία υλοποίησης αυτών.

Προς το παρόν ας αρχίσουμε από τα «μικρά» και «ταπεινά», πλην όμως πολύ σημαντικά και ουσιαστικά για την ποιότητα της ζωής όλων μας. Αναμένουμε και ελπίζουμε.

Απαιτείται – Επιβάλλεται λύση «Εδώ και Τώρα» | Του Βαγγέλη Μάστορα Απαιτείται – Επιβάλλεται λύση «Εδώ και Τώρα» | Του Βαγγέλη Μάστορα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 17, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.