Αδ. Γεωργιάδης: Διαγράφονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ηλικιωμένους κατά την πανδημία του κορωνοϊού

Αδ. Γεωργιάδης: Διαγράφονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ηλικιωμένους κατά την πανδημία του κορωνοϊού

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας για την πορεία του κορωνοϊού στη χώρα. Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, παρουσία του Προέδρου του ΕΟΔΥ Χρήστου Χατζηχριστοδούλου αλλά και της Καθηγήτριας Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, Αναστασίας Κοτανίδου, ενημερώνουν για τη διασπορά του κορωνοϊού.

Πρόκειται για την πρώτη συνέντευξη Τύπου που δίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης από τη θέση του υπουργού Υγείας. Ο ίδιος, επιδιώκει να κινητοποιήσει τους πολίτες ώστε να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού του πληθυσμού ειδικά στις ευάλωτες ομάδες, καθώς σήμερα κινείται σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα, παρότι τις τελευταίες ημέρες έχουν αυξηθεί τα ραντεβού στους άνω των 60 ετών.

Διαγράφονται τα πρόστιμα σε ηλικιωμένους που επιβλήθηκαν κατά την πανδημία

Στο ξεκίνημα της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Γεωργιάδης στάθηκε στη σημασία του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό και σημείωσε πως: «Η εποχή της αντιπαράθεσης έχει τελειώσει. Όσοι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα ήταν σχεδόν καθ’ ολοκληρίαν ανεμβολίαστοι», είπε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγγειλε την πραγματοποίηση καμπάνιας το αμέσως προσεχές διάστημα.

«Η COVID-19 ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε, ο ετήσιος εμβολιασμός πρέπει να γίνει ρουτίνα, ιδιαίτερα για τους ευάλωτους», είπε ο υπουργός Υγείας και συμπλήρωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν όλα τα εμβολιαστικά κανάλια όπως και για το εμβόλιο της γρίπης, αν είναι δυνατόν και τα φαρμακεία.

Ανακοίνωσε δε, πως κατατίθεται άμεσα νομοθετική πρωτοβουλία για διαγραφή προστίμων που είχαν επιβληθεί σε ηλικιωμένους άνω των 60 ετών, μέσα στην πανδημία.

«Ένα πρώτο συμπέρασμα που εξάγεται από τα στοιχεία είναι η τεράστια σημασία του εμβολιασμού τόσο για τη γρίπη όσο και για τον κορωνοϊό. Ήταν ένα ζήτημα που δίχασε στην πανδημία, χωριστήκαμε σε εμβολιαστές και αντι-εμβολιαστές, τσακωθήκαμε, χαλάσαμε τις καρδιές μας», σημείωσε επίσης ο κ. Γεωργιάδης. «Τείνουμε κλάδο ελαίας», είπε χαρακτηριστικά για να συμπληρώσει αμέσως μετά: «Το εμβόλιο δεν γίνεται με το ζόρι αλλά είναι σημαντικό για την υγεία μας».

«Τα δεδομένα όσον αφορά τους σκληρούς δείκτες του κορωνοϊού δεν είναι ανησυχητικά», εξήγησε ο κ. Χριστοδούλου, σημειώνοντας ότι έχει αλλάξει ο τρόπος που καταγράφεται η πορεία της COVID-19 πλέον, τονίζοντας ότι παρά την αύξηση των τελευταίων ημερών στις εισαγωγές και στους θανάτους, μειώθηκαν οι διασωληνώσεις ενώ τα δεδομένα είναι σαφώς μειωμένα από την αντίστοιχη περίοδο του 2022-23.
Αδ. Γεωργιάδης: Διαγράφονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ηλικιωμένους κατά την πανδημία του κορωνοϊού Αδ. Γεωργιάδης: Διαγράφονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ηλικιωμένους κατά την πανδημία του κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 10, 2024 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες