Άναμμα φωτιάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραποτάμου

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2026

Άναμμα φωτιάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Παραποτάμου


Την Κυριακή σας περιμένουμε στην πλατεία του χωριού μας!
Read More »

Ηγουμενίτσα: Μάσκες που ζωντανεύουν για παιδιά την Παρασκευή

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2026
Ηγουμενίτσα: Μάσκες που ζωντανεύουν για παιδιά την Παρασκευή


Μια μικρή γιορτή θεάτρου για μικρούς πρωταγωνιστές έρχεται στην πόλη, με ένα διαδραστικό εργαστήρι Commedia dell’Arte όπου τα παιδιά δεν παρακολουθούν απλώς, αλλά συμμετέχουν ενεργά.
Η Κολομπίνα και ο Αρλεκίνος φέρνουν χρώματα, μάσκες και τη μαγεία της Commedia dell’Arte, με γέλιο, κίνηση, παιχνίδι ρόλων και φαντασία.
Η δράση θα πραγματοποιηθεί στο Πάνθεον, την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου, στις 17:30 και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 4+.
Κρατήσεις έως την Τετάρτη 18/02 στο τηλέφωνο 6940544586 και μέσω των Συλλόγων.

Διοργάνωση: Αβγό ΑΜΚΕ και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας και Γραικοχωρίου.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Τζιάλλα Χριστίνα, Λένη Στέλλα, με special guest την Κολομπίνα.
Read More »

ΔΥΠΑ: Νωρίτερα φέτος ο Κοινωνικός Τουρισμός – Οι τρεις βασικές αλλαγές

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2026
ΔΥΠΑ: Νωρίτερα φέτος ο Κοινωνικός Τουρισμός – Οι τρεις βασικές αλλαγές


Νωρίτερα μπαίνει σε εφαρμογή το πρόγραμμα της ΔΥΠΑ, «Κοινωνικός Τουρισμός», καθώς ενώ μέχρι πέρυσι «άνοιγε» τον Ιούνιο, φέτος «ενεργοποιείται» από 1η Μαΐου και αυτό για την καλύτερη κατανομή των vouchers.

Οι 3 αλλαγές

Όμως, φέτος υπάρχουν και 3 σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμα.
  1. Η πρώτη έχει να κάνει ότι προτεραιότητα έχουν οι πολύτεκνοι. Οι πολύτεκνες οικογένειες θα απολαμβάνουν αυξημένα πλεονεκτήματα και μοριοδότηση, ενισχύοντας τη στήριξη στις μεγάλες οικογένειες πέραν των ατόμων με αναπηρία (ΑμεΑ).
  2. Σε μια σημαντική κοινωνική τομή, οι ανάδοχες μητέρες εντάσσονται πλέον πλήρως στις συμπληρωματικές παροχές προστασίας μητρότητας της ΔΥΠΑ.
  3. Τέλος, η έναρξη από τον Μάιο επιτρέπει στους δικαιούχους να εκμεταλλευτούν τις αργίες της άνοιξης και τις αρχές του καλοκαιριού, μειώνοντας την πίεση στα καταλύματα κατά τους μήνες αιχμής (Ιούλιος – Αύγουστος).
Read More »

Δήμος Φιλιατών: Διαπλάτυνση του δρόμου προς Φοινίκι για ασφαλέστερη μετακίνηση

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2026
Δήμος Φιλιατών: Διαπλάτυνση του δρόμου προς Φοινίκι για ασφαλέστερη μετακίνηση


Υλοποιήθηκε από τον Δήμο Φιλιατών, με την καθοριστική παρέμβαση του Προέδρου της Κοινότητας, Αλέξη Καραμπίνα, η διαπλάτυνση σε καίρια σημεία του δρόμου του Φοινικίου.
Σε αρκετά σημεία το οδόστρωμα διευρύνθηκε κατά ένα μέτρο, βελτιώνοντας σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση της μετακίνησης.

Ολοκληρώθηκε εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και ευχαριστούμε θερμά τους εργολάβους Γεώργιο και Δημήτριο Ρούμπη για την υποδειγματική τους συνέπεια και την άψογη συνεργασία.
Το έργο κρίθηκε απαραίτητο για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των επισκεπτών, ο αριθμός των οποίων αυξάνεται σταθερά τα τελευταία χρόνια.
Read More »

Ήπειρος: Οδικό δίκτυο σε οριακή κατάσταση – Αναγκαίος ο ριζικός επανασχεδιασμός των δρόμων

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2026
Ήπειρος: Οδικό δίκτυο σε οριακή κατάσταση – Αναγκαίος ο ριζικός επανασχεδιασμός των δρόμων


Οι συνεχείς βροχοπτώσεις του φετινού χειμώνα προκάλεσαν μεγάλες και εκτεταμένες ζημιές σε όλη την Ήπειρο. Το οδικό δίκτυο της περιοχής, κατασκευασμένο πριν από αρκετές δεκαετίες και καταπονημένο από το πέρασμα του χρόνου και την απουσία ουσιαστικής συντήρησης καταγράφει πλέον τεράστια προβλήματα.

Προβλήματα που ξεκινούν από την Εθνική Πρέβεζας Ηγουμενίτσας και φτάνουν μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα και το Μαυρομάτι, και επεκτείνονται από τα ορεινά της Κόνιτσας ως τα Τζουμέρκα.
Τα προβλήματα αυτά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με πρόχειρες λύσεις και τα συνήθη μπαλώματα –πρακτικές που ενδείκνυνται για άμεση αποκατάσταση αλλά όχι για οριστική και μακροπρόθεσμη λύση.

Οι συνεχείς βροχοπτώσεις από το Νοέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο αφήνουν ένα βαθύ αποτύπωμα σε όλη την Ήπειρο.
Υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι αποκαταστάσεις μπορούν να γίνουν σχετικά γρήγορα αλλά και εκείνες που απαιτούν χρόνο και χρήμα.

Αυτό που αναδεικνύεται πλέον είναι η ανάγκη για έναν πλήρη, ουσιαστικό και αποτελεσματικό ανασχεδιασμό του επαρχιακού οδικού δικτύου. Έναν σχεδιασμό που θα αφήνει στο παρελθόν τμήματα του δικτύου που έχουν γίνει αδιάβατα και θα δίνει ουσιαστικές λύσεις και θα προσφέρει διασύνδεση στους οικισμούς.
Το κράτος διαθέτει ήδη 25 εκατομμύρια για να καλυφθεί μέρος των ζημιών. Η Περιφέρεια εκτιμά ότι θα απαιτηθούν πάνω από 75 για να λυθούν τα προβλήματα.
Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να πιάσουν τόπο. Τα Τζουμέρκα Βόρεια και Κεντρικά θα πρέπει να αποκτήσουν νέο επαρχιακό δίκτυο που θα συντομεύει τις αποστάσεις και θα συνδέει την περιοχή, είτε αυτό το δίκτυο έχει αφετηρία από την Άρτα είτε από την πλευρά των Ιωαννίνων.
Επιπλέον είναι καιρός το κεντρικό κράτος που έχει και την ευθύνη να δώσει οριστική και ουσιαστική λύση στην Εθνική Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας και στον δρόμο από την Ηγουμενίτσα ως τα σύνορα.

Η παραλιακή οδός πρέπει να αποκτήσει σύγχρονα χαρακτηριστικά, να ξεκινά από την έξοδο της ζεύξης και να φτάνει στο Μαυρομάτι.
Όσο για τα χρήματα… Το κεντρικό κράτος με παρεμβάσεις που έχουν γίνει σε άλλες περιοχές της χώρας αποδεικνύει πως όταν θέλει μπορεί να βρει πόρους.
Είναι καιρός να το κάνει και για την Ήπειρο με ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο θα έχει και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.
Read More »

Επεκτείνεται το πρόγραμμα "Ανακαινίζω" – Πώς διαμορφώνονται τα εισοδηματικά όρια

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2026
Επεκτείνεται το πρόγραμμα "Ανακαινίζω" – Πώς διαμορφώνονται τα εισοδηματικά όρια


Στην τελική ευθεία βρίσκεται η επέκταση του προγράμματος «Ανακαινίζω» και η κατασκευή νέων κατοικιών, που στόχο έχουν την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης και την αύξηση της προσφοράς ακινήτων στην αγορά.
Θα επιδοτείται η ενεργειακή αναβάθμιση και η ανακαίνιση κλειστών ακινήτων με προοπτική οι ιδιοκτήτες τους να τα ενοικιάσουν σε προσιτή τιμή. Παράλληλα, θα επιδοτείται την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση ακινήτων που ήδη κατοικούνται από τους ιδιοκτήτες τους και θα συνεχίσουν να ιδιοκατοικούνται.

Εισοδηματικά κριτήρια
Τα εισοδηματικά κριτήρια αναμένεται να κινούνται στα επίπεδα αυτών που αφορούν στο πρόγραμμα «Σπίτι μου ΙΙ», τα οποία διευρύνθηκαν σημαντικά.
  1. Υπενθυμίζεται ότι το εισοδηματικό όριο στο «Σπίτι μου ΙΙ» που απευθύνεται σε άτομα ηλικίας 25 έως 50 ευρώ για άγαμους ανέρχεται στα 25.000 ευρώ,
  2. για ζευγάρι στα 35.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί,
  3. ενώ για μονογονεϊκές φτάνει τα 39.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο.
Read More »

e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης των πληρωμών έως την Παρασκευή

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 16, 2026
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης των πληρωμών έως την Παρασκευή


Πώς θα καταβληθούν συνολικά 81.324.260,83 ευρώ σε 98.522 δικαιούχους


Κατά την περίοδο 16 έως 20 Φεβρουαρίου, θα καταβληθούν συνολικά 81.324.260,83 ευρώ σε 98.522 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ειδικότερα από τον e-ΕΦΚΑ:
· Στις 16 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν συνολικά 226.260,83 ευρώ σε 171 δικαιούχους για παροχές ΟΑΕΕ.
· Στις 19 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 17.015.000 ευρώ σε 37.950 δικαιούχους για πληρωμή επιδομάτων μητρότητας, εξόδων κηδείας και επιδομάτων ασθενείας και ατυχημάτων.
· Από 16 έως και 20 Φεβρουαρίου θα καταβληθούν 19.000.000 ευρώ σε 900 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

Από την ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:
· 23.000.000 ευρώ σε 38.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
· 1.000.000 ευρώ σε 1.500 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας.
· 21.000.000 ευρώ σε 20.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης.
· 83.000 ευρώ σε 1 δικαιούχο του προγράμματος «Σπίτι μου».
Read More »

Σελίδες

Advertise & Backlinks on thespro.gr

Publish guest posts or dofollow backlinks on a trusted Greek news website (DA 35 / DR 33, 38K+ monthly visits).

Fast publication, real traffic, transparent metrics.

Contact: info@thespro.gr

📈 Looking for Greek guest post sites or backlinks for SEO? — thespro.gr is open for sponsored content, guest posts & link insertions.
Learn more →

© 2025 thespro.gr — Media & SEO Collaborations | Domain Authority 35 · Domain Rating 33

Από το Blogger.