Επιδρομή λύκων στην Θεσπρωτία Κατασπάραξαν 47 ζώα της προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας


Επιδρομή λύκων στην Θεσπρωτία
Κατασπάραξαν 47 ζώα της προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας

Μεγάλη καταστροφή υπέστη κτηνοτρόφος στην περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Πιο συγκεκριμένα τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής εισέβαλαν στον στάβλο προφανώς κοπάδι λύκων ή μάνα με πολλά μεγάλα λυκόπουλα, και κατασπάραξαν 37 κατσίκια, 6 γίδες και 4 αρνιά που βρίσκονταν εκείνη την στιγμή μέσα στον στάβλο, τα οποία ανοίκουν στην πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Μυρτώ Λύκα.
Η άτυχη κτηνοτρόφος, συντετριμμένη έσπευσε την επομένη για να δηλώσει την ζημιά στο παράρτημα του ΕΛΓΑ στα Ιωάννινα για να μπορέσει τουλάχιστον κάποια στιγμή να αποζημιωθεί και προς τιμήν τους, οι υπάλληλοι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον και ο ίδιος ο προϊστάμενος εξυπηρέτησε προσωπικά τον άτυχο κτηνοτρόφο.

Την αμέσως επόμενη μέρα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ βρέθηκε στον τόπο της καταστροφής όπου έγινε εκτίμηση της ζημιάς και συνετάχθησαν τα σχετικά έγγραφα επιβεβαιώνοντας μετά από εξέταση ότι τα ζώα έπεσαν θύματα λύκων. 
Το φαινόμενο επίθεσης από λύκους τις τελευταίες μέρες βρίσκεται σε μεγάλη έξαρση παρ’ ότι η περίοδος του κυνηγίου ιδίως των αγριόχοιρων βρίσκεται στο φόρτε της.
Επιδρομή λύκων στην Θεσπρωτία Κατασπάραξαν 47 ζώα της προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Επιδρομή λύκων στην Θεσπρωτία Κατασπάραξαν 47 ζώα της προέδρου του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.