«Μαυρα» κερδη εκατομμυριων με τις εξαγωγες αδεσποτων Εισαγγελικη ερευνα και για την περιπτωση της Θεσπρωτιας

«Μαύρα» κέρδη εκατομμυρίων με τις εξαγωγές αδέσποτων
Εισαγγελική έρευνα και για την περίπτωση της Θεσπρωτίας

Πριν από μερικές ημέρες το Epiruspost.gr ανέδειξε το θέμα της εξαγωγής αδέσποτων σκύλων που γίνεται από μία Βελγίδα η οποία ζει σε χωριό της Θεσπρωτίας.

Η συγκεκριμένη γυναίκα, καταφέρνει να εξασφαλίζει «διαβατήρια» για τα ζώα, τα οποία υπογράφονται από κτηνίατρο και στη συνέχεια μεταφέρονται για υιοθεσία ανά την Ευρώπη.

Στο θέμα αυτό, αναφέρθηκαν με εκτενή δημοσιεύματα εφημερίδες στη Γερμανία και το Βέλγιο, κάνοντας παράλληλα κι αναφορά στο Epiruspost, ενώ προσέθεσαν νέα στοιχεία για τις έρευνες που διεξάγουν οι αρχές των χωρών τους. Μετά από σωρεία καταγγελιών λοιπόν, για παράνομες εξαγωγές, κυρίως σκύλων, ξεκινά εισαγγελική έρευνα με αντικείμενο τα «μαύρα» κέρδη από τη δραστηριότητα αυτή. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά όι οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν δράση εναντίον του παράνομου εμπορίου ζώων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που παρουσιάζει η Real News, υπολογίζεται ότι από τις αρχές της δεκαετίας του 1990 οι δύο γυναίκες έχουν προωθήσει στο εξωτερικό χιλιάδες αδέσποτα, λαμβάνοντας ακόμα και 500 ευρώ γα το καθένα.
 
 
Στην περίπτωση της Βελγίδας μάλιστα, δικογραφία σχηματίζεται ήδη από την Εισαγγελία της Ηγουμενίτσας. Πριν από μερικούς μήνες η Βελγίδα συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές της Ηγουμενίτσας στην προσπάθειά της να φορτώσει κλουβιά με περισσότερα από 10 σκυλάκια σε πλοίο με κατεύθυνση την Ιταλία και τελικό προορισμό τη Βόρεια Ευρώπη όπου είχαν ήδη εντοπιστεί τα άτομα που θα κατέβαλαν παχυλά, αλλά αφορολόγητα ποσά για να υιοθετήσουν τα ζώα.

Η περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτία της επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ. "Δυστυχώς. Κάποιοι άνθρωποι πλουτίζουν από την κατάσταση που επικρατεί με τα αδέσποτα. Αυτό το θέμα είναι πολύ ευαίσθητο, καθώς οι Δήμοι, που είναι διά του Νόμου υπεύθυνοι για τα αδέσποτα, δεν έχουν την οικονομική ευχέρεια να αντιμετωπίσουν το ζήτημα" λέει ο Αντιπεριφερειάρχης της Θεσπρωτίας , Θωμάς Πιτούλης.

Όπως δείχνουν οι διαδικτυακές αγγελίες, τα σκυλάκια προωθούνται κυρίως σε Γερμανία, Βέλγιο και Ολλανδία, ενώ στην Βρετανία υπάρχει ιδιαίτερη προτίμηση στις ελληνικές γάτες... Εντύπωση προκαλεί η τιμή στην οποία πωλούνται οι γάτες, για τις οποίες αυτοί που τις εξάγουν παράνομα φτάνουν να ζητούν ακόμα και 650 λίρες, δηλαδή περισσότερα από 800 ευρώ.
Δε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα που αφορούν οικόσιτα αιλουροειδή, που σπανίζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο όπως γάτες μαύρου χρώματος ή με ραβδώσεις στο τρίχωμά τους, οι τιμές φτάνουν ακόμα και τα 1.800 ευρώ! "Τα τελευταία χρόνια με την βοήθεια του ίντερνετ οι παράνομες εξαγωγές έχουν επεκταθεί και στις γάτες, για τις οποίες όντως υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον από την Βρετανία" τονίζει ο Β. Παλαιοδήμος από την Συνομοσπονδία Φιλοζωικών Σωματείων Ελλάδος.
«Μαυρα» κερδη εκατομμυριων με τις εξαγωγες αδεσποτων Εισαγγελικη ερευνα και για την περιπτωση της Θεσπρωτιας «Μαυρα» κερδη εκατομμυριων με τις εξαγωγες αδεσποτων Εισαγγελικη ερευνα και για την περιπτωση της Θεσπρωτιας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Οκτωβρίου 27, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.