Μπαράζ προστίμων στην Παραμυθιά για την απαγόρευση του καπνίσματος

Μπαράζ προστίμων στην Παραμυθιά για την απαγόρευση του καπνίσματος


Ούτε σε μία ούτε σε δύο, αλλά σε περισσότερες από δέκα περιπτώσεις, "έπεσαν" πρόστιμα για την απαγόρευση του καπνίσματος, σε επιχειρήσεις υγειονομικού χαρακτήρα, τόσο στην Παραμυθιά όσο και σε κοινότητες αυτής.

Το μπαράζ των ελέγχων που πραγματοποιείται από τις ελεγκτικές αρχές φανερώνει πως ένα μεγάλο ποσοστό των επιχειρήσεων υγειονομικού χαρακτήρα δεν τηρεί την τροποποίηση του νόμου του 2009, αφού σε άλλες περιπτώσεις είτε κάπνιζαν είτε δεν υπήρχε η προβλεπόμενη σήμανση.

Σε όλες τις περιπτώσεις βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις οι οποίες συνοδεύονται από εξοντωτικά πρόστιμα (αφού σε πολλές περιπτώσεις, κυρίως καφενείων σε χωριά, το πρόστιμο είναι μεγαλύτερο από τα μηνιαία καθαρά έσοδα της επιχείρησης) μιας και για τις περιπτώσεις που καπνίζουν, οι ποινές ξεκινούν από τα 600 ευρώ και αυξάνονται αναλόγως τον αριθμό των θαμώνων που καπνίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ορισμένες από τις περιπτώσεις ελέγχου, είχαν προηγηθεί καταγγελίες από πολίτες.

Μπαράζ προστίμων στην Παραμυθιά για την απαγόρευση του καπνίσματος Μπαράζ προστίμων στην Παραμυθιά για την απαγόρευση του καπνίσματος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 10, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.