Καθάρισαν το παλιό σχολείο της Λαμπανίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Καθάρισαν το παλιό σχολείο της Λαμπανίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)


Το πανέμορφο ορεινό γραφικό χωριό της Ελαταριάς (Λαμπανίτσας) Παραμυθιάς με το μεγαλύτερο ελατόδασος της Θεσπρωτίας, προσπαθεί να αναγεννήσει κίνηση πολιτών με καταγωγή την Ελαταριά.


Το πρωί της Κυριακής, η κίνηση πολιτών πραγματοποίησε την δεύτερη δράση με τον καθαρισμό του ιστορικού σχολείου της κοινότητας που εγκαταλείφθηκε σταδιακά μετά το τέλος του πολέμου, με αποτέλεσμα τις σημερινές ημέρες να κατοικείται από λίγες οικογένειες κατά τους θερινούς μήνες. 



Η ανάδειξη και η αξιοποίηση του φυσικού πλούτου της περιοχής, η σηματοδότηση και η ανάδειξη των μονοπατιών που επεκτείνονται σε μια περιοχή με υψόμετρο μέχρι και τα 1500 μέτρα, η αναστήλωση του οικιστικού ιστού, η διάνοιξη του χαραγμένου οδικού δικτύου και η αναστύλωση του δημοτικού σχολείου ως κέντρο πληροφόρησης και έκθεσης, είναι οι βασικοί στόχοι της κίνησης πολιτών, που έδωσε το στίγμα της σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Παραπόταμο. 



Το ελατόδασος της Ελαταριάς ξεχύνεται σε μια έκταση 6.000 στρεμμάτων με ένα εκπληκτικό φαράγγι να το χωρίζει από τα άκρα του και θεωρείται ως ο παράδεισος των δραστηριοτήτων στην φύση, αφού συχνά το επισκέπτονται ορειβατικοί σύλλογοι, φορεις αλλά και μεμονωμένοι λάτρεις της φύσης. 



Δείτε τι ανέφεραν το πρωί της Κυριακής στην κάμερα της paramythia-online.gr, ο πρόεδρος της ΤΚ Ελαταριάς Χρήστος Αθανασίου, ο εμπνευστής της κίνησης πολιτών Λεωνίδας Τζάνης καθώς και κάτοικοι της κοινότητας, για το όραμα τους, την σημερινή κατάσταση του χωριού, καθώς και τις παρεμβάσεις που ζητούν από Δήμο και Περιφέρεια.
 
Καθάρισαν το παλιό σχολείο της Λαμπανίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Καθάρισαν το παλιό σχολείο της Λαμπανίτσας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 03, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.