ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ


Το πρόβλημα των ναρκωτικών παραμένει στην κορυφή των κοινωνικών προβλημάτων και στην πατρίδα μας. Η καπιταλιστική κρίση, που έχει πλήξει ιδιαίτερα τον Ελληνικό λαό, αποτελεί μία επί πλέον αιτία για την επιδείνωση του προβλήματος της τοξικοεξάρτησης.

Η ανεργία, η φτώχεια, τα σοβαρά προβλήματα στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση και προστασία, εντείνουν τα αδιέξοδα, την απογοήτευση και την ανασφάλεια, και οδηγούν όλο και πιο πολλούς νέους στο κοινωνικό περιθώριο. Η κατάσταση αυτή δημιουργεί ευνοϊκό περιβάλλον για τη διάδοση της χρήσης ουσιών, η οποία εδώ και πολλά χρόνια αξιοποιείται από την ΕΕ και από Κυβερνήσεις άλλων χωρών ως μέσο κοινωνικής χειραγώγησης και καταστολής.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, εξάλλου, ότι έχει ενισχυθεί η αντιεπιστημονική προσπάθεια για διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά». Η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στην άνοδο της κερδοφορίας όσων νόμιμα ή παράνομα εμπορεύονται ναρκωτικά, αλλά κυρίως στην εξασφάλιση κοινωνικού ελέγχου στις νέες γενιές.

Η αντιναρκωτική πολιτική στη χώρα μας βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση, ασκείται αποσπασματικά, χωρίς σοβαρό επιστημονικό σχεδιασμό, μακριά από τις πραγματικές ανάγκες του λαού.

Με το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά, που είναι πλήρως εναρμονισμένο με την Στρατηγική της ΕΕ για τα ναρκωτικά, και με το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» ουσιαστικά:


Ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικοποίηση των δομών πρόληψης, θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης, έρευνας και αξιολόγησης.


Γενικεύεται η χρήση υποκατάστατων ηρωίνης εκτός από τα νοσοκομεία, και σε στρατόπεδα, ενώ ανοίγει σιγά-σιγά η προοπτική για συνταγογράφησή τους και από ιδιώτες γιατρούς.


Υποβαθμίζεται ο ρόλος των Κέντρων Πρόληψης και των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων (ΚΕΘΕΑ, 18 Άνω) μέσα και από την οικονομική τους αφαίμαξη.

Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά μας αφορά όλους, αφορά όλο τον ελληνικό λαό και τη νεολαία και δεν είναι υπόθεση αποκλειστικά των ειδικών.

Με αυτή την αντίληψη το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας πρωτοστατεί στην συσπείρωση δυνάμεων για την ανάπτυξη ενός κινήματος και ΕΝAΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ενταγμένου στην πάλη του λαϊκού, του νεολαιίστικου και εργατικού κινήματος. Ενός κινήματος που θα παλεύει ενάντια στις αιτίες που οδηγούν στη χρήση ουσιών.

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας με όπλο πείρα του και την πολύμορφη δράση του, προτείνει και απαιτεί ως άμεσα μέτρα:


Τη διαμόρφωση Κεντρικού Σχεδιασμού με ενιαία φιλοσοφία και αντίληψη στην πρόληψη, την θεραπεία και την κοινωνική επανένταξη.


Την ενίσχυση της πρωτογενούς Πρόληψης.


Τη διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των προγραμμάτων απεξάρτησης και των δομών πρόληψης και θεραπείας.


Την ενίσχυση της έρευνας και της αξιολόγησης στην μελέτη της διάδοσης των ναρκωτικών στη χώρα μας.

Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον λαό και τη νεολαία το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας εναντιώνεται:


Στην προσπάθεια αποποινικοποίησης της χρήσης ναρκωτικών.


Στον αντιεπιστημονικό διαχωρισμό των ναρκωτικών σε «σκληρά» και «μαλακά» .

Μπροστά στην 26η Ιούνη 2015, Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας:


Καλεί τη νεολαία, το εργατικό και το ευρύτερο λαϊκό κίνημα να πλαισιώσουν τις γραμμές του, να εντάξουν τις θέσεις του Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στους καθημερινούς στόχους πάλης τους και να πρωτοστατούν μαζί με το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στην πάλη ενάντια στις αιτίες που οδηγούν στη χρήση ναρκωτικών.


Καλεί τα μέλη και τους φίλους του να πρωτοστατήσουν στην πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά και με τη δράση τους να περνούν το μήνυμα «παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά».

Η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά

και τις αιτίες που γεννούν και αναπαράγουν την τοξικομανία,

είναι αγώνας για τη ζωή

είναι αγώνας για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών
ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 25, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.