Έκοψαν υπεραιωνόβια δέντρα για να κάνουν πάρκινγκ

Έκοψαν υπεραιωνόβια δέντρα για να κάνουν πάρκινγκ


Σε καυσόξυλα μετατράπηκαν υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα τα οποία κόπηκαν με απόφαση της δημοτικής αρχής Πάργας.

Η έκταση στην οποία έγινε η κοπή ανήκει σε κληροδότημα και σύμφωνα με πληροφορίες που υπάρχουν η άδεια που είχε δοθεί αφορούσε σε επτά δέντρα με την προϋπόθεση της άμεσης αντικατάστασής τους.

Αντ' αυτού περισσότερα από 120 υπεραιωνόβια δέντρα κόπηκαν σχεδόν στη ρίζα καθώς στη συγκεκριμένη θέση ο Δήμος, παρότι δεν έχει διασφαλίσει καμία αδειοδότηση, επιθυμεί να κατασκευάσει πάρκινγκ.

Εδώ και αρκετές μέρες το θέμα συζητείται έντονα στην Πάργα, καθώς έχει προκαλέσει απορίες και ερωτήματα.

Σε σχετική καταγγελία εναντίον της Δημοτικής Αρχής Πάργας σχετικά με την κοπή υπεραιωνόβιων ελαιόδεντρων σε δημοτική έκταση της Πάργας προχώρησε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και αρχηγός του συνδυασμού Δυνατά για μια νέα αρχή Θανάσης Ράπτης.

Όπως τονίζει ο κ. Ράπτης η κοπή 120 υπεραιωνόβιων Ενετικών ελαιόδεντρων, σε Δημοτική έκταση περίπου 12 στρεμμάτων στο χώρο του παλαιού Camping της Πάργας, με το πρόσχημα της δημιουργίας χώρου Parking στην πόλη της Πάργας αποτελεί μια ακατανόμαστη και πέρα από κάθε νομιμότητα ενέργεια.

"Δεν διαφωνούμε με την ανεύρεση χώρου για τη δημιουργία παρκινγκ στην Πάργα -κάτι εξάλλου που αποτελούσε και σύνθημα της προεκλογικής μας εκστρατείας- πλην όμως, δεν θα επιτρέψουμε η δημιουργία Parking να αποτελέσει εφαλτήριο για κάθε αυθαιρεσία και παρανομία" τονίζει ο κ.Ράπτης, ζητώντας απαντήσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό του επίμαχου χώρου και το αν αυτός ανήκει στο Δήμο Πάργας ή σε ιδιώτη.

Καταλήγοντας ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πάργας απαιτεί άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και πλήρη ενημέρωση των δημοτών καθώς και την τοποθέτηση του Δημάρχου κ.Νάστα με υπαρκτά στοιχεία και όχι με αοριστολογίες.
 
Έκοψαν υπεραιωνόβια δέντρα για να κάνουν πάρκινγκ  Έκοψαν υπεραιωνόβια δέντρα για να κάνουν πάρκινγκ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.