Διώξεις για δωροδοκίες γιατρών και στην Ήπειρο

Διώξεις για δωροδοκίες γιατρών και στην Ήπειρο


Μεγάλη υπόθεση δωροδοκίας 800 ελλήνων γιατρών αποκάλυψε η εισαγγελία διαφθοράς μετά από επισταμένη έρευνα από τους εισαγγελείς Αγγελική Τριανταφύλλου και Ιωάννη Σέβη.

Πρόκειται για γιατρούς διαφόρων νοσοκομείων της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες στη μεγάλη λίστα περιλαμβάνονται και γιατροί από ορισμένων νοσοκομείων της Ηπείρου.

Η δωροδοκία έγινε στο διάστημα 2005 - 2008 ως δράστες εμφανίζονται στελέχη της φαρμακευτικής εταιρείας Bayer Hellas οι οποίοι υποκινούσαν τους γιατρούς να συνταγογραφούν τα φαρμακευτικά σκευάσματα της εταιρείας, ακόμα και σε περιπτώσεις που μπορούσαν να επιλεγούν άλλα σκευάσματα καλύτερης απόδοσης.

Το ποσό των δωροδοκιών ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ και οι διώξεις που ασκήθηκαν από τους εισαγγελείς διαφθοράς είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν τα εγκλήματα της ενεργητικής δωροδοκίας κατ' εξακολούθηση και της άμεσης συνέργειας κατ εξακολούθηση σε ενεργητική δωροδοκία κατά συναυτουργία και κατ εξακολούθηση.

Σημαντικά στοιχεία για τη «συνταγή» της δωροδοκίας των γιατρών σε όλη τη χώρα έφτασαν στην εισαγγελία διαφθοράς από την αντίστοιχη εισαγγελία της Κολωνίας μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής των ελληνικών αρχών. Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της εταιρείας στην Ελλάδα έρχονταν σε επαφή με τους έλληνες γιατρούς τους έπειθαν να προτάσσουν τα προϊόντα τους και κατέθεταν σε λογαριασμούς στη χώρα μας στο όνομά τους τα χρηματικά ποσά με τα οποία τους δωροδοκούσαν.

Για να καλύπτουν την κυκλοφορία του μαύρου χρήματος χρησιμοποιούσαν δύο εταιρείες οι οποίες εξέδιδαν εικονικά τιμολόγια. Η μία από αυτές είναι διαφημιστική και ως δικαιολογία της πληρωμής χρησιμοποιούσε την προβολή διαφημιστικών υπηρεσιών.

Οι γιατροί τα έπαιρναν μαύρα χωρίς παραστατικά, αλλά προκαλεί αίσθηση και αποτροπιασμό το γεγονός ότι στη δικογραφία καταγράφεται ότι σε μία περίπτωση φαρμάκου οι δωροδοκούμενοι συνταγογραφούσαν φάρμακα σε ενέσιμη μορφή παρότι υπήρχαν σκευάσματα νεώτερης γενιάς, τα οποία μπορούσαν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών και ήταν σε μορφή χαπιών.

Η έρευνα συνεχίζεται αυτή τη φορά από το ΣΔΟΕ, ενώ οι εισαγγελίες από πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα ερευνούν το αν το κύκλωμα των γιατρών επεκτείνεται και πέραν των 800, αφού αυτό δείχνουν τα στοιχεία που έχουν φτάσει από την εισαγγελία διαφθοράς της Κολωνίας.
Διώξεις για δωροδοκίες γιατρών και στην Ήπειρο  Διώξεις για δωροδοκίες γιατρών και στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 16, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.