Ηγουμενίτσα: Από εδώ περνάει χωρίς ντροπή ο Δήμαρχος;

Ηγουμενίτσα: Από εδώ περνάει χωρίς ντροπή ο Δήμαρχος;


«Ντρέπομαι να περάσω από τον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Λώλος, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης για το νέο Κανονισμό Κοινόχρηστων Χώρων, θέλοντας να δείξει γλαφυρά τη χαοτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο κέντρο της πόλης από τα καταστήματα εστίασης τα οποία είναι κυριολεκτικά ανεξέλεγκτα. 
 
Ρίχνοντας την ευθύνη στην προηγούμενη δημοτική αρχή –και σωστά- ξέχασε ότι η αναρχία αυτή επικρατεί γιατί ο καθένας κάνει ό,τι του γουστάρει και επειδή έχει κάποιον δικό του στο Δημαρχείο. 
 
Και πολλές φορές ο ίδιος ο Δήμος με το προσωπικό του αναλαμβάνει να εκτελέσει εργασίες “τακτοποίησης” ορισμένων επαγγελματιών. Χαρακτηριστική η περίπτωση στην Εθν. Αντίστασης, στις τράπεζες, όπου υπάρχουνε δυο ημιτελείς διαβάσεις.

Ο λόγος; 


 
Συνεργεία του Δήμου προ μηνών ξεκίνησαν να βάφουν όλες τις υπάρχουσες διαβάσεις πεζών. 
Βρήκε την ευκαιρία ο Δήμος να δημιουργήσει και δυο καινούριες διαβάσεις, χωρίς καμία σχετική απόφαση της Επιτροπής Κυκλοφορίας και χωρίς άδεια από το Λιμεναρχείο. Προφανώς η ανάγκη να εξυπηρετηθούνε κάποιοι μαγαζάτορες - ψηφοφόροι της σημερινής δημοτικής αρχής ήτανε μεγαλύτερη από την ανάγκη της νομιμότητας. 
 
Ωστόσο το Λιμεναρχείο όταν εντόπισε την παρανομία σταμάτησε τις εργασίες κι έτσι οι διαβάσεις έμειναν ημιτελείς προκαλώντας τα γέλια και τα κλάματα στους συμπολίτες αλλά κυρίως στους επισκέπτες της πόλης που βλέπουνε μια ακόμη …πρωτοτυπία στην όμορφη κατά τ’ άλλα πόλη μας! 
 
Κι έτσι το ερώτημα προς το Δήμαρχο είναι το εξής. 
Για τα τραπεζοκαθίσματα στον πεζόδρομο φταίει ο Κάτσινος και γι’ αυτό δεν περνάει ο Δήμαρχος. 
Απ’ αυτές τις διαβάσεις που έγιναν επί των ημερών του (και μάλιστα τις πρώτες κιόλας ημέρες) περνάει χωρίς ντροπή; 
Ρητορικό σαφώς το ερώτημα, γιατί το κρίσιμο σημείο είναι η διαφορετική αντιμετώπιση προς τους επαγγελματίες. 
 
Αν δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση προς τους επαγγελματίες και άλλοι τρώνε πρόστιμα ενώ άλλοι απολαμβάνουν μέχρι και διαβάσεις έξω από τα μαγαζιά τους, τότε δεν πρόκειται να λυθεί το θέμα της αναρχίας στην πόλη ούτε και με 10 νέους κανονισμούς!

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ"
Ηγουμενίτσα: Από εδώ περνάει χωρίς ντροπή ο Δήμαρχος; Ηγουμενίτσα: Από εδώ περνάει χωρίς ντροπή ο Δήμαρχος; Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 09, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.