Εθελοντική Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού Οστών την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Εθελοντική Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού Οστών την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


O Ιερός Ναός Αγίου Σπυρίδωνα διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού των Οστών , την Κυριακή 14 Ιουνίου από τις 10:00 - 14:00. 
Εθελοντική Αιμοδοσία
Χρόνο με το χρόνο οι ανάγκες της χώρας μας σε αίμα αυξάνονται. Όλο και περισσότεροι συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη από τη δική μας εθελοντική προσφορά για να μπορέσουν να κερδίσουν τη μάχη για τη ζωή. Ανάμεσά τους τραυματίες, ασθενείς με αιματολογικά και ογκολογικά προβλήματα, έγκυες με επιπλοκές κατά τον τοκετό και πάσχοντες από Θαλασσαιμία (Μεσογειακή Αναιμία).

Μη μένεις θεατής, γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης!


Δωρεά Μυελού Οστών
Κάθε μέρα πολλοί άνθρωποι περιμένουν με αγωνία για να βρουν ιστοσυμβατό δότη μέσα από τους δωρητές που έχουν τυποποιηθεί στο Εθνικό Μητρώο Δοτών Μυελού των Οστών και την Παγκόσμια Δεξαμενή. Οι ασθενείς αυτοί έχουν λευχαιμία, καρκίνο ή άλλες σοβαρές αιματολογικές ασθένειες, στις οποίες, ο μυελός των οστών (το εργοστάσιο όπου φτιάχνονται τα κύτταρα του αίματος) παρουσιάζει κάποια διαταραχή. Παρόλο που οι ασθενείς αυτοί θα μπορούσαν να θεραπευθούν με μεταμόσχευση μυελού των οστών κάποιοι από αυτούς, μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά, τελικά πεθαίνουν επειδή δεν βρίσκεται συμβατός δότης.


Παρόλο που είναι απλή πια η διαδικασία λήψης μυελού των οστών με δυνατότητα να ληφθεί από το περιφερικό αίμα (και όχι μόνο από τη λεκάνη όπως παλιότερα), ο κόσμος δεν είναι αρκετά ενημερωμένος πάνω σε αυτό το ζήτημα.


Εθελοντική Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού Οστών την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Εθελοντική Αιμοδοσία και Δωρεά Μυελού Οστών την Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 09, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.