Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας : Στο δρόμο του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων

Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας : Στο δρόμο του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων

http://ekdohi.gr/wp-content/uploads/2015/02/mlkke.jpg
 
Σε τέσσερις μόλις μήνες έγιναν φύλλο και φτερό όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και όλες οι προγραμματικές υποτιθέμενες δε­σμεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αντί για κατάργηση του μνημονίου και των βάρ­βαρων εφαρμοστικών μέτρων «με ένα νόμο», προετοίμασε και υπέβαλε πριν λίγες μέρες στα ξένα αφεντικά ένα σχέδιο συμφωνίας που περιέχει πλή­θος νέων αντιλαϊκών μέτρων, αφήνοντας ταυτόχρονα άθικτο όλο το εφιαλτικό μνημονιακό καθεστώς.

Όμως οι ιμπεριαλιστές δυνάστες τα θέ­λουν όλα. Πιέζουν και εκβιάζουν , σφίγγουν τη θηλιά, κλείνουν την κάνουλα χρηματοδότησης και απειλούν το λαό, απαιτώντας την άμεση εφαρμογή ακόμη πιο σκληρών αντιλαϊκών - φοροληστρικών μέτρων. Και αυτός ο καταιγισμός μέτρων με τη μορφή μιας νέας αντιλαϊκής συμφωνίας βρίσκεται στα σκαριά, υπαγορεύεται από τους ιμπεριαλιστές στην κυβέρνηση και με την «κατάλληλη προετοιμασία» πρόκειται, όπως φαίνεται, να ανακοινωθεί το επόμενο διάστημα. Και η «κατάλληλη προετοιμασία» συνίσταται στο σκηνικό με την «πιο σκληρή διαπραγμάτευση» και τον «πιο περήφανο τρόπο», έτσι ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση. Γιατί όσο ο ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζεται στις προσταγές και τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας μεγαλοαστικής τάξης, τόσο αποκαλύπτονται και οξύνονται οι εσωτερικές του αντιφάσεις, ανάμεσα στα πραγματικά συμφέροντα του κόσμου που εγκλωβίζεται και στην αντιλαϊκή πολιτική της ηγεσίας του.

Η σταθερή προσήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για αδιατάρακτη παραμονή στην ΕΕ και την Ευρωζώνη και στο γενικότερο πλαίσιο ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που διατυπώθηκε με το δόγμα της εξωτερικής πολιτικής «ανήκομεν εις την Δύσιν», αποτελεί την ασφαλή εγγύηση για τη διαχείριση της αστικής εξουσίας και τις επερχόμενες αντιλαϊκές εξελίξεις. Η σοσιαλδημοκρατική πολιτική του αναδεικνύεται τώρα στην κυρίαρχη πολιτική δύναμη, στον ισχυρό κετροαριστερό πόλο, δίνοντας βαθιά ανάσα στο σύστημα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, εξασφαλίζοντας για την άρχουσα τάξη τον πολιτικό έλεγχο των μαζών και τη σταθεροποίηση της πολιτικής της εξουσίας. Ο άλλος πόλος του αστικού πολιτικού συστήματος η ΝΔ, ενεργεί ως δύναμη πίεσης και κρούσης του ιμπεριαλισμού και της ντόπιας ολιγαρχίας για να συνεχιστεί αδιατάρακτα η βάρβαρη πολιτική που εφάρμοσε τα προηγούμενα χρόνια, κάνοντας λόγο για «εθνική συνεννόηση» στα πλαίσια ενός νέου μεγάλου κυβερνητικού συνασπισμού με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δίπλα στο δοκιμασμένο κόμμα της υποτέλειας τη ΝΔ, οι κυρίαρχες δυνάμεις, ξένες και ντόπιες, στηρίζουν και ενισχύουν τα δεκανίκια τους, το «Ποτάμι» και το ΠΑΣΟΚ, και προετοιμάζουν τους όρους μιας ανασύνθεσης του κεντροδεξιού πόλου, προκειμένου να τον καταστήσουν προοπτικά διάδοχη εναλλακτική κυβερνητική λύση.

Επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά πως, μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, η συνέχιση της αντιλαϊκής επίθεσης, τα αλλεπάλληλα κύματα αντεργατικών μέτρων, η υπαγωγή κάτω από τον ασφυχτικό ιμπεριαλιστικό έλεγχο είναι μονόδρομος. Η μορφή μόνο και το περιτύλιγμα μπορούν να αλλάξουν. Πάντα σε κάθε διαπραγμάτευση για το πέρασμα μιας μνημονιακής συμφωνίας στήνεται το ίδιο σκηνικό. Μια προπαγανδιστική τρομοκρατική επιχείρηση που εκβιάζει το λαό με την απειλή του «Grexit» και της χρεοκοπίας, προκειμένου να υποκύψει και να αποδεχθεί τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που θέλουν να επιβάλλουν οι ιμπεριαλιστές δυνάστες και η ντόπια πλουτοκρατική ολιγαρχία. Κανένας πολιτικός εκβιασμός από τους ιμπεριαλιστές δυνάστες και τους ντόπιους λακέδες τους και καμιά κάλπικη ή πραγματική απειλή περί «Grexit» δεν θα υποστείλει τον ασίγαστο αγώνα του λαού μας για την ανατροπή των μνημονίων υποδούλωσης, την απόκρουση των αντεργατικών μέτρων, την απαλλαγή του από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας, την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και το διώξιμο των αμερικάνικων βάσεων.

Ο μόνος δρόμος για το λαό είναι η πιο πλατιά αντίσταση και πάλη Η ανάπτυξη του λαϊκού αγώνα απαιτεί, πρώτα και κύρια, το αποτελεσματικό ξεσκέπασμα της παραπλανητικής προπαγάνδας και την αντιμετώπιση της υπονομευτικής επίδρασης που ασκεί στις πλατιές λαϊκές μάζες και το κίνημα το λαθρεμπόριο ελπίδας και ασύστολης δημαγωγίας στο οποίο επιδίδεται η κυβέρνηση. Ο λαός πρέπει να ορθώσει το ανάστημά του, να δυναμώσει την πάλη του για να αποκρούσει τις επιθέσεις και τα τελεσίγραφα των ιμπεριαλιστών, για την ανατροπή των αντεργατικών μέτρων που πέρασαν και την απόκρουση αυτών που έρχονται, τη σταθερή διεκδίκηση και επανακατάκτηση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων που καταργήθηκαν, σε σύνδεση με τα γενικότερα αιτήματα πάλης για την έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ και την απαλλαγή από τα δεσμά της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας και το γκρέμισμα του αντιδραστικού καθεστώτος της ντόπιας πλουτοκρατικής ολιγαρχίας.
Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας : Στο δρόμο του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων Μ-Λ ΚΚΕ Θεσπρωτίας : Στο δρόμο του ανυποχώρητου λαϊκού αγώνα για να ανατραπεί η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 21, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.