Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενώ οι εξελίξεις τον έχουν προσπεράσει, θέλει νέες μελέτες για το εμπορευματικό!

Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενώ οι εξελίξεις τον έχουν προσπεράσει, θέλει νέες μελέτες για το εμπορευματικό


Όποιος δεν θέλει να ζυμώσει... είκοσι χρόνια κοσκινίζει!

Στην προκειμένη περίπτωση αυτός που κοσκινίζει είναι ο δήμος Ηγουμενίτσας, ο οποίος αρνείται να συναινέσει στην δημιουργία του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας μόνο και μόνο επειδή αυτό χωροθετείται εκτός διοικητικών του ορίων.

Το αίτημα για την ίδρυση εμπορευματικού κέντρου προβάλλεται εδώ και είκοσι χρόνια.

Άλλωστε πρόκειται για δράση που μπορεί να πολλαπλασιάσει τα οφέλη από την Εγνατία Οδό.

Με την διαφορά ότι τα είκοσι χρόνια δεν στάθηκαν αρκετά για να συμφωνήσουν και να προχωρήσουν οι διαδικασίες.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας έχει δαπανήσει μέχρι τώρα περίπου τρία εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να ολοκληρώσει και να ωριμάσει όλες τις μελέτες για το συγκεκριμένο έργο.

Σύμφωνα με αυτές ως ιδανικότερη θέση προβάλλεται αυτή στην Γκρίκα του δήμου Σουλίου.

Πρόκειται για έκταση 300 στρεμμάτων που βρίσκεται 17 χιλιόμετρα από την Ηγουμενίτσα και απέχει περίπου 7 χιλιόμετρα από το σχεδιαζόμενο σιδηροδρομικό άξονα Καλαμπάκα - Ιωάννινα - Ηγουμενίτσα.

Εδώ και ένα μήνα όμως, από την στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν τα περισσότερα στοιχεία, ο Δήμος Ηγουμενίτσας προβάλλει...σθεναρή αντίσταση και αρνείται να συμφωνήσει καθώς επιμένει ότι το Εμπορευματικό Κέντρο πρέπει να γίνει στα διοικητικά του όρια!!!

Έτσι χθες το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να...απαιτήσει από τον ΟΛΗΓ να προχωρήσει σε νέα μελέτη για την χωροθέτηση στο Μεσοβούνι... Ούτε λίγο, ούτε πολύ να δαπανηθούν άλλα τρία εκατομμύρια!

Σε διαφορετική περίπτωση θα προχωρήσει στην ανάθεση νέας μελέτης ύψους 15 χιλιάδων ευρώ προκειμένου να διεκδικήσει μια νέα χωροθέτηση!

Σημειώνεται ότι για την θέση της Γκρίκας υπάρχει σύμπνοια όλων των υπολοίπων φορέων της Θεσπρωτίας, οι οποίοι μάλιστα είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν την διαδικασία ακόμη κι αν χρειαστεί να αγνοήσουν πλήρως τον Δήμο Ηγουμενίτσας καθώς η τακτική που ακολουθείται χαρακτηρίζεται κοντόφθαλμη και στενόμυαλη.
Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενώ οι εξελίξεις τον έχουν προσπεράσει, θέλει νέες μελέτες για το εμπορευματικό! Δήμος Ηγουμενίτσας: Ενώ οι εξελίξεις τον έχουν προσπεράσει, θέλει νέες μελέτες για το εμπορευματικό! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 15, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.