Ηγουμενίτσα: Οικονομική κομπίνα (;) στο κέντρο πρόληψης "Αριάδνη"


Ηγουμενίτσα: Οικονομική κομπίνα (;) στο κέντρο πρόληψης "Αριάδνη"

Όταν συλλαμβάνουν έναν κακομοίρη να κλέβει ένα ευρώ γιατί πεινάει ή πεινάει η οικογένεια του, η ελληνική δικαιοσύνη εξαντλεί την αυστηρότητα των νόμων πάνω του.
Και έτσι οφείλει να κάνει.
Γιατί κάθε παράνομος πρέπει να τιμωρείται για τις πράξεις του, αλλά και για τις τυχόν τέτοιες μελλοντικές.
Επίσης πρέπει να τιμωρείται αυστηρά, για να είναι παράδειγμα στην κοινωνία και ισχυρό αντικίνητρο μιμήσεις του.
Όταν όμως με αποφάσεις συλλογικών οργάνων, επιτελούνται παράνομες πράξεις, από τις οποίες ωφελούνται τα ίδια τα μέλη τους και μέλη των οικογενειών τους, πώς θα πρέπει να αντιδράσει η κοινωνία καθώς και η ίδια η δικαιοσύνη;
Όταν μάλιστα αυτές τις παράνομες πράξεις, τις διαπιστώνουν εντεταλμένα όργανα της πολιτείας και τις χαρακτηρίζουν πατεντάτες κομπίνες, που αφ' ενός ζημιώνουν τα ταμεία κράτους και Ευρωπαϊκής Ένωσης και αφετέρου μας εκθέτουν σαν χώρα διεθνώς;
Μία τέτοια υπόθεση έχει αναστατώσει τη Θεσπρωτική κοινωνια από το 2012, όταν η "Αριάδνη" μαζί με άλλους τοπικούς φορείς ανέλαβε να υλοποιήσει το ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο "ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού"
 
Τότε το ΔΣ της "Αριάδνης" όρισε έμισθο διαχειριστή μέλος της οικογένειας του τότε προέδρου (γαμπρό του), παραβλέποντας το σχετικό νόμο και τις προϋποθέσεις του επιχειρησιακού προγράμματος, βάσει των οποίων ο διαχειριστής πρέπει να είναι πτυχιούχος ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Για την ενασχόλησή του αυτή το μέλος αυτό της οικογένειάς του τότε προέδρου, εισέπραξε παράνομα το ποσό των 4.175,43 ευρώ (μέρος των 11.333,33 ευρώ της σύμβασής του), σύμφωνα με τον έλεγχο του υπουργείου.
 
Το ποσό αυτό, η σχετική πράξη της επιτροπής επιθεώρησης, εντέλλεται να επιστραφεί στα ταμεία του κράτους, ως παρανόμως εισπραχθέντα.
 
Αντί λοιπόν η "Αριάδνη" ως συλλογικό όργανο να προβεί, τόσο στην αναγκαστική είσπραξη του παρανόμως εισπραχθέντα αυτού ποσού, όσο και την παραπομπή του φακέλου στην εισαγγελική αρχή, αποκρύπτει και αποσιωπά την υπόθεση, προκαλώντας έτσι την οργή και την αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας.
Ο συγκεκριμένος φάκελος εκπέμπει δυσοσμία.
Γι' αυτό και πρέπει να ελεγχθεί και να σταλεί στη δικαιοσύνη, αν θέλουμε να πιστεύουμε ότι ζούμε σε ένα ευνομούμενο κράτος που πασχίζει να απαλλαγεί από τα διάφορα μνημόνια.
Ηγουμενίτσα: Οικονομική κομπίνα (;) στο κέντρο πρόληψης "Αριάδνη" Ηγουμενίτσα: Οικονομική κομπίνα (;) στο κέντρο πρόληψης "Αριάδνη" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2015 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.