Ηγουμενίτσα: Δημιουργήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου στο κτίριο του ΕΙΝ

Ηγουμενίτσα: Δημιουργήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου στο κτίριο του ΕΙΝ


Άρθρο 1ο: Ιδρύεται και λειτουργεί πολυχώρος κοινωνικών δράσεων, πολιτισμού και προαγωγής της τέχνης στο κτίριο της πρώην μαθητικής εστίας στην Ηγουμενίτσα.

Άρθρο 2ο: Στόχος:
  • η ανάπτυξη της έκφρασης ,της δημιουργίας και του κοινωνικού προβληματισμού .
  • ο σεβασμός στις αρχές και στις αξίες μιας δημοκρατικής και ελεύθερης πολιτείας
  • η αναζήτηση μιας ενιαίας πολιτιστικής ταυτότητας .

Άρθρο 3ο: Σκοπός, η οργάνωση:
  • πολιτιστικών εκδηλώσεων
  • μουσικό και χορευτικών παραστάσεων
  • θεατρικών παραγωγών
  • κινηματογραφικών προβολών
  • δανειστικής και αναγνωστικής βιβλιοθήκης
  • δραστηριοτήτων γνωριμίας με τη φύση
και όλα αυτά στο πλαίσιο μιας αυτοδιαχειριζόμενης πρωτοβουλίας που στηρίζεται στο εθελοντισμό και στο μεράκι για δημιουργία.

Άρθρο 4ο: Στο κτίριο της πρώην μαθητικής εστίας , που παραχωρήθηκε στο Δήμο Ηγουμενίτσας από το ΕΙΝ και είναι τριώροφο, αναπτύσσονται:
  • Στο ισόγειο του κτιρίου η αίθουσα εκδηλώσεων , η βιβλιοθήκη , η σχολή χορού και τα ΚΔΑΠ.
  • Στους ορόφους οι πολιτιστικές δομές.
  • Στο υπόγειο οι κοινωνικές δομές.

Άρθρο 5ο: Δίνεται αίθουσα σε όποιο πολιτιστικό η κοινωνικό φορέα ζητήσει, με απόφαση Δημάρχου και μετά από εισήγηση της τριμελούς επιτροπής (άρθρο 9) , ανάλογα:
  • με τις ανάγκες του,
  • την διαθεσιμότητα,
και εφόσον αποδεχθεί τον παρόντα κανονισμό.

Άρθρο 6ο: Κάθε πολιτιστικός φορέας θα παράγει έργο όπως ορίζουν οι καταστατικές του αρχές και χωρίς να εμποδίζει ή να παρακωλύει τη δράση των άλλων συλλόγων.

Άρθρο 7ο: Κάθε παρέκκλιση από τους επιδιωκόμενους σκοπούς των φορέων ή ανάπτυξη αντικανονιστικής συμπεριφοράς καθιστά την θέση του φορέα στο κτίριο άκυρη και λύεται η συνεργασία.
Σε κάθε περίπτωση οφείλεται σεβασμός και αλληλεγγύη σε κάθε προσπάθεια που ενισχύει την κουλτούρα αυτής της πόλης.

Άρθρο 8ο: Όλοι οι σύλλογοι ορίζουν έναν εκπρόσωπο τους στη συνέλευση των φορέων που συνεδριάζει σε τακτά διαστήματα με σκοπό τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων, την επίλυση προβλημάτων που ανακύπτουν από τη συνύπαρξη και για όποιο άλλο θέμα προκύψει από την λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου.
Στο συνέλευση συμμετέχει εκπρόσωπος του ΠΑΚΠΟ, εκπρόσωπος της Δημοτικής κοινότητας και ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη του δημοτικού συμβουλίου.

Άρθρο 9ο: Η διαχείριση του κτιρίου θα γίνεται από τη τριμελή επιτροπή που θα αποτελείται από έναν εκπρόσωπο της συνέλευσης και δυο μέλη που ορίζει ο Δήμαρχος.

Άρθρο 10ο: Για τις αποφάσεις της συνέλευσης και της διαχειριστικής ομάδας θα ενημερώνεται ο Δήμαρχος.

Άρθρο 11ο: Η τριμελής επιτροπή θα έχει την ευθύνη για την λειτουργία της βιβλιοθήκης και της αίθουσας εκδηλώσεων και σε αυτή θα απευθύνονται τα αιτήματα για τη χρήση της.

Άρθρο 12ο: Η τριμελής επιτροπή θα οργανώνει , τουλάχιστον , μια φορά το χρόνο τη γενική συνέλευση των μελών των φορέων που στεγάζονται στο κτίριο για την οποία θα ενημερώνεται ο Δήμαρχος.
Στην ίδια την συνέλευση θα παρουσιάζει και τις προτάσεις για την νέα χρονιά.

Άρθρο 13ο: Η τριμελής επιτροπή θα μεριμνά για εξασφάλιση πόρων ώστε να καθιστά την λειτουργία του πολιτιστικού κέντρου αυτόνομη οικονομικά.
Στη λογική αυτή θα οριστεί τίμημα, για την χρησιμοποίηση της αίθουσας εκδηλώσεων, ανάλογα με το χαρακτήρα της εκδήλωσης (πχ παραστάσεις με εισιτήριο).

Άρθρο 14ο: Τα έξοδα λειτουργίας των κοινόχρηστων χώρων θα επιμερίζονται ανάλογα σε κάθε φορέα .

Άρθρο 15ο: Το ωράριο λειτουργίας θα είναι ελεύθερο για τους χώρους των φορέων .

Άρθρο 16ο: Ορίζεται υπεύθυνος για την λειτουργία των μηχανημάτων και του εξοπλισμού που διαθέτει ο δήμος και χρησιμοποιούνται στις εκδηλώσεις

Άρθρο 17ο: Η παραχώρηση του πολιτιστικού αυτού χώρου στους συλλόγους και η αυτόνομη λειτουργία τους είναι μια αρχή και η βάση για την αναβάθμιση του πολιτιστικού επιπέδου της πόλης ελπίζοντας να μην υπάρχουν δυσαρμονίες ,διχόνοιες και συγκρούσεις.
Σε αυτή τη περίπτωση επιλαμβάνεται το Δημοτικό Συμβούλιο .

Άρθρο 18ο: Για κάθε ζήτημα που δεν ορίζεται στον παρόντα κανονισμό θα αποφασίζει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ηγουμενίτσα: Δημιουργήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου στο κτίριο του ΕΙΝ Ηγουμενίτσα: Δημιουργήθηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας του Πολιτιστικού Κέντρου στο κτίριο του ΕΙΝ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 02, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.