Ο Ομπάμα, ο Απόστολος Παύλος και η Μουργκάνα...



Μεταξύ των προσκεκλημένων της αμερικανικής κυβερνήσεως, οι οποίοι συνόδευσαν τον Πρόεδρο Ομπάμα, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ελλάδα, ήταν και ο συγχωριανός μου Νίκος Γκατζογιάννης, αμφότεροι από το χωριό Λειά, σκαρφαλωμένο ψηλά στο «διχασμένο βουνό» της Μουργκάνας, ο συγγραφέας της παγκόσμιας εκδοτικής επιτυχίας ΕΛΕΝΗ. Παρέστη βεβαίως και στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του Αμερικανού Προέδρου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος.
Μετά το δείπνο ο Πρόεδρος Ομπάμα, ο οποίος με την εν γένει παρουσία του, την έμφυτη ευγένεια και διακριτικότητα, το στυλ του, εις το οποίο δεν εύρισκες κάτι το επιτηδευμένο και την συναινετική αντίληψη των πραγμάτων, εγοήτευσε, θα έλεγα, τον ελληνικό λαό, εχαιρέτησε όλους τους συνδαιτυμόνες του.
Με τον Νίκο Γκατζογιάννη είχε μια ολιγόλεπτη στιχομυθία, βεβαίως στην Αγγλική γλώσσα.
- Σας ταιριάζει, φρονώ, κ. Πρόεδρε, τώρα, με τη λήξη της θητείας σας, αυτό που ελέχθη από τον Απόστολο Παύλο.
«Τον αγώνα τον καλόν ηγώνισμαι, τον δρόμον τετέλεκα, την πίστην τετήρηκα·
λοιπόν εναπόκειται μοι ο της δικαιοσύνης στέφανος...».
- Αυτό για μένα; ρώτησε κάπως έκπληκτος ο Πρόεδρος Ομπάμα.
- Ναι, κ. Πρόεδρε, πιστεύω η Ιστορία δεν θα σας αδικήσει.
Ο Πρόεδρος Ομπάμα ευχαρίστησε και προχώρησε προς τον επόμενο και ξαφνικά, στρεφόμενος προς τον Νίκο Γκατζογιάννη, του είπε:
- Προς Τιμόθεον Επιστολή.
Ακόμα και τον αθάνατον λόγο του Αποστόλου Παύλου εγνώριζε!

Αντώνης Ν. Βενέτης
Μοναστηράκι Δωρίδος



 
Ο Ομπάμα, ο Απόστολος Παύλος και η Μουργκάνα... Ο Ομπάμα, ο Απόστολος Παύλος και η Μουργκάνα... Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016 Rating: 5

Σελίδες

Από το Blogger.