Καρέ - καρέ η πτώση του 13χρονου στην Γλυκή - Η εγκληματική αδιαφορία των αρχών (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)Πολλές φορές οι δημοσιογράφοι, στη βιάση της είδησης, είτε παραπληροφορούμεστε από τους εμπλεκόμενους, είτε δεν κάνουμε σωστά τη δουλεία μας.

Ένα τέτοιο παράδειγμα, για το οποίο εκτεθήκαμε και εμείς με τα λάθη μας, είναι η πτώση του 13χρονου, σε παράνομη δραστηριότητα στη Γλυκή του Δήμου Σουλίου.

Την απόλυτη αλήθεια και αλληλουχία των γεγονότων, για κάθε περιστατικό, τη γνωρίζουν μόνο οι άμεσα εμπλεκόμενοι και οι αυτόπτες μάρτυρες.

Ακόμα και αυτό όμως είναι υποκειμενικό.

Όταν όμως υπάρχει βίντεο, τότε ο καθένας μπορεί να βγάλει αβίαστα τα συμπεράσματά του.
Η αλήθεια λοιπόν που αποτυπώθηκε στον φακό, είναι η ακόλουθη:

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Ιουλίου στις πηγές του Αχέροντα, στη Γλυκή Θεσπρωτίας.

Νεαρό ζευγάρι από την Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκαν μαζί με τον 13χρονο γιο τους, ένα από τα ομορφότερα μέρη στην Ελλάδα, τις πηγές του Αχέροντα, στη Γλυκή Θεσπρωτίας.
 
Κάνοντας τη βόλτα τους, ο 13χρονος θέλησε να πραγματοποιήσει και αυτός, όπως δεκάδες μικρά παιδιά καθημερινά, το πέρασμα του ποταμού με τροχαλία.

Δραστηριότητα, που σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, δεν έχει καμία αδειοδότηση από τη Δημοτική Αρχή Σουλίου (μάλιστα έχει κινηθεί και εναντίον τους πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα) ενώ οι αρμόδιες αρχές δεν αντέδρασαν έγκαιρα, παρά και την καταγγελία του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα και Καλαμά, για τις παράνομες δραστηριότητες σε όλη την περιοχή πριν από περίπου ένα μήνα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Δεν γνωρίζουμε εάν έχει πράξει το ίδιο και η Δημοτική Αρχή Πάργα, στην οποία ανήκει διοικητικά η μία όχθη.

Όσο για αυτούς που μιλάνε πως τα στραβά μάτια γίνονται επειδή ο συγκεκριμένος "επιχειρηματίας" είναι και Γραμματέας της Τοπικής του ΣΥΡΙΖΑ στην Παραμυθιά, εμείς δεν υιοθετούμε τις απόψεις τους.
Όπως κάθε σωστός γονέας λοιπόν, έτσι και οι γονείς του 13χρονου, επέτρεψαν στον γιο τους να πραγματοποιήσει το πέρασμα του ποταμού, υποθέτοντας ότι μια δραστηριότητα που γίνεται σε δημόσια θέα, θα τηρεί όλους τους κανόνες ασφάλειας που προβλέπει ο νόμος, καταβάλλοντας μάλιστα και 3€ (χωρίς απόδειξη σύμφωνα με τον πατέρα του 13χρονου).

Το παιδάκι ανέβηκε στην εξέδρα εκκίνησης, αφού φόρεσε τον ειδικό ιμάντα.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν το παιδάκι κάνει το άλμα, παραπονέθηκε στον "επιχειρηματία" πως μάλλον κάτι δεν πάει καλά, αφού είχε εντοπίσει πως ο ιμάντας ασφαλείας δεν είχε προσδεθεί με το σχοινί που φτάνει στην απέναντι όχθη.

Όπως μπορείτε να ακούσετε και στο βίντεο ντοκουμέντο που δημοσιεύουμε, ο "επιχειρηματίας" θέλησε να αστειευτεί με το παιδάκι, λέγοντάς του: "Πήδα, το πολύ πολύ να πέσεις στις πέτρες".

ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ...

Το παιδάκι πήδηξε από ύψος 5 μέτρων, χωρίς να είναι δεμένος ο ιμάντας του με το σχοινί, πέφτοντας στις πέτρες, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί τόσο στο χεράκι του και να τοποθετηθεί γύψος, όσο και στην πλάτη και το κεφάλι.

Η εγκληματική στάση του "επιχειρηματία" δεν σταμάτησε ούτε μετά το τραγικό ατύχημα, αλλά έσπευσε να εξαφανιστεί από το σημείο για να εμφανιστεί αργότερα ο αδερφός του, δηλώνοντας αυτός "υπεύθυνος".


Το παιδί μεταφέρθηκε από τους γονείς του, με το δικό τους ΙΧ , το οποίο ήταν παρκαρισμένο στην απέναντι όχθη του ποταμού, στο Κ.Υ. Καναλακίου χωρίς καν να γνωρίζουν τους δρόμους, πράγμα που σε περίπτωση σοβαρότερου ατυχήματος θα μπορούσε να είχε στοιχίσει ακόμα και ανθρώπινη ζωή.

Ευτυχώς το παιδάκι , μετά την άμεση φροντίδα των γιατρών του Κέντρου Υγείας Καναλακίου και του Νοσοκομείου Πρέβεζας, όπου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, είναι καλά στην υγεία του, σε σχέση με το τι θα μπορούσε να του είχε συμβεί.
Τα τραύματα όμως στην παιδική ψυχούλα του, θέλουν περισσότερο χρόνο για να επουλωθούν, αφού το σοκ που υπέστη είναι μεγάλο, δημιουργώντας του φοβίες για τη φύση που τόσο συχνά επισκεπτόταν με τους γονείς του.

Ελπίζουμε έστω και τώρα, να σταματήσει ο ωχαδερφισμός των αρχών και να παύσουν κάθε παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή, πριν θρηνήσουμε θύμα.

Θα παρακαλέσουμε την Δήμαρχο Σουλίου κα Μπραϊμη, που γνωρίζουμε τις ευαισθησίες της, να επιληφθεί προσωπικά του θέματος και να δώσει λύση.

Αλλιώς θα επιβεβαιωθεί για ακόμα μία φορά ο στιχουργός του "Ω τι κρίμα, όλα για το χρήμα".

Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο που εξασφάλισε το thespro.gr:


Καρέ - καρέ η πτώση του 13χρονου στην Γλυκή - Η εγκληματική αδιαφορία των αρχών (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Καρέ - καρέ η πτώση του 13χρονου στην Γλυκή - Η εγκληματική αδιαφορία των αρχών (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2017 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.