Επίσκεψη του Μάριου Κάτση στο Κέντρο κοινότητας και την Πρόνοια του Δήμου Ηγουμενίτσας




Το νέο κέντρο κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας επισκέφτηκε την Δευτέρα 05/02/2018 ο Μάριος Κάτσης. Πρόκειται για ένα από τα 240 κέντρα κοινότητας που λειτουργούν σε ολόκληρη τη χώρα, και εντάσσονται σε έναν ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.

Ο Μάριος Κάτσης δήλωσε σχετικά, πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να στηρίξει τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας που τα χρόνια της κρίσης ήταν «αόρατοι» στις κυβερνητικές πολιτικές που ασκήθηκαν. Η δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη στους ανασφαλίστους, το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης, το επίδομα ανασφάλιστων υπερηλίκων, τα σχολικά γεύματα, το κοινωνικό μέρισμα, η δημιουργία των κέντρων κοινότητας και μια σειρά από άλλες δράσεις, οι οποίες λοιδορήθηκαν από την αντιπολίτευση, ανακουφίζουν χιλιάδες συνανθρώπους μας που τις είχαν πραγματικά ανάγκη.

Το νέο κέντρο κοινότητας του Δήμου Ηγουμενίτσας δημιουργήθηκε σε σκοπό, να άρει τη γραφειοκρατία και να μπορεί εύκολα ο πολίτης με τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του, να ενημερώνεται καθημερινά για τα δικαιώματά του, για τα επιδόματα που δικαιούται, τις δυνατότητες εργασίας που έχει, για τις θέσεις που υπάρχουν σε ιδρύματα της περιοχής του για τον ηλικιωμένο, τον ανάπηρο και το παιδί και πολλά άλλα.

Ο Μάριος Κάτσης είχε την ευκαιρία να μιλήσει τόσο με τους εργαζομένους στο νέο κέντρο κοινότητας όσο και με τους εργαζομένους της Διεύθυνσης κοινωνικής Προστασίας, Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Ηγουμενίτσας. Εκτενώς συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν την συλλογή και ταυτοποίηση των στοιχείων των ωφελουμένων διαφόρων προγραμμάτων, η οποία γίνεται μέσω της ΗΔΙΚΑ, ώστε να ξεπεραστούν τυχόν προβλήματα και δυσλειτουργίες για την ακόμα καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Ο βουλευτής, τόνισε στους εργαζομένους, ότι θα βρίσκεται δίπλα τους σε εκείνες τις προτάσεις που αφορούν την εν γένει βελτίωση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας.


Επίσκεψη του Μάριου Κάτση στο Κέντρο κοινότητας και την Πρόνοια του Δήμου Ηγουμενίτσας Επίσκεψη του Μάριου Κάτση στο Κέντρο κοινότητας και την Πρόνοια του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 07, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.