Αναστάσιος Τσίνας: Η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Ηπείρου για τη συνεχιζόμενη κατάληψη εκ μέρους του συλλόγου του Διοικητικού προσωπικού


Η Σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου, σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση, έλαβε κατά πλειοψηφία (παρών ψήφισε ο εκπρόσωπος του διοικητικού προσωπικού), την εξής θέση/απόφαση για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του διοικητηρίου και την αναστολή λειτουργίας του συνόλου των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος από το σύλλογο του διοικητικού προσωπικού:

«Το απόγευμα της Τρίτης 26/06 δημοσιοποιήθηκε το σ/ν που αφορά την ενσωμάτωση του ΤΕΙ Ηπείρου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως αυτό στάλθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στην Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή της Βουλής. Στην παράγραφο 10 του άρθρου 4, η οποία πραγματεύεται την ένταξη των μελών του διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Ηπείρου στη νέα πανεπιστημιακή δομή της Ηπείρου, διαπιστώθηκε ότι η ρύθμιση που προκρίθηκε δεν ανταποκρίνεται σε όσα είχαν εξ αρχής συμφωνηθεί ανάμεσα στη διοίκηση του Ιδρύματος και το ΥΠΠΕΘ, είχαν αποτυπωθεί στην αρχική έκδοση του σ/ν προς διαβούλευση, είχαν συμπεριληφθεί στην ομόφωνη τοποθέτηση της Συγκλήτου επί του σ/ν και είχαν διατυπωθεί δημόσια, ως προσωπική δέσμευση του κ. Υπουργού Παιδείας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο κεντρικό campus του Ιδρύματος στην Άρτα.

Μετά από άμεση παρέμβαση της διοίκησης του Ιδρύματος, ο κ. Υπουργός απέστειλε το ίδιο βράδυ ηλεκτρονικό μήνυμα προς το σύλλογο του διοικητικού προσωπικού του ΤΕΙ Ηπείρου, στο οποίο αφενός αποδέχθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν αποδίδει τα συμφωνηθέντα και αφετέρου ρητά αναφέρει ότι η συγκεκριμένη παράγραφος τροποποιείται ως έξης: «Το μόνιμο και με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου διοικητικό προσωπικό που υπηρετεί κατά την 1η-10-2018 στο Τ.Ε.Ι. Ηπείρου, μεταφέρεται αυτοδικαίως στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε αντίστοιχη θέση αυτής που κατέχει (οργανική θέση ή προσωποπαγή) με την ίδια εργασιακή σχέση, στην ίδια κατηγορία/εκπαιδευτική βαθμίδα, στον ίδιο κλάδο, στην ίδια ειδικότητα και με το βαθμό που κατέχει, παραμένοντας στην ίδια έδρα (πόλη εργασίας). Εάν επιθυμούν τη μετακίνησή τους σε άλλη πόλη από αυτή που εργάζονται, είναι δυνατή η επανατοποθέτησή τους, μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και απόφαση του πρυτανικού συμβουλίου, λαμβάνοντας υπόψη τις υπηρεσιακές ανάγκες (τόσο στην πόλη προορισμού όσο και στην πόλη προέλευσης) και συνεκτιμώντας την οικογενειακή κατάσταση, λόγους υγείας, καθώς και λοιπά κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια».

Με την εξέλιξη αυτή, η Σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου θεωρεί ότι αποκαθίσταται η δικαιοσύνη στη θεσμοθετούμενη διαχείριση του διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματος, απαλείφεται κάθε δικαιολογημένος φόβος των μελών του και εμπεδώνεται κλίμα εργασιακής ασφάλειας. Η απόφαση για συνέχιση της κατάληψης του κτηρίου της κεντρικής διοίκησης και η επ’ αόριστον αναστολή λειτουργίας του συνόλου των διοικητικών υπηρεσιών του Ιδρύματος είναι αδικαιολόγητη, λειτουργεί δε εν τέλει σε βάρος του ΤΕΙ Ηπείρου, των φοιτητών του και του συνόλου της ακαδημαϊκής κοινότητας, ιδιαίτερα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή για την πορεία του στο μέλλον.

Καλούμε άμεσα τα μέλη του διοικητικού προσωπικού να επαναπροσδιορίσουν τη στάση τους, αξιολογώντας τα πραγματικά δεδομένα και με πίστη στις ικανότητες και τις δυνατότητές τους, χωρίς να υιοθετούν πρακτικές που αδικούν πρωτίστως τους ίδιους.

Η μετεξέλιξη του ΤΕΙ Ηπείρου είναι κοινός στόχος όλων μας. Στο νέο, διευρυμένο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων θα ενσωματωθούμε όλοι μαζί και η Σύγκλητος του ΤΕΙ Ηπείρου εγγυάται ότι αυτό θα γίνει διασφαλίζοντας όρους δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας.»

Για τη Σύγκλητο του ΤΕΙ Ηπείρου
Ο Πρύτανης
Αναστάσιος Τσίνας

Αναστάσιος Τσίνας: Η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Ηπείρου για τη συνεχιζόμενη κατάληψη εκ μέρους του συλλόγου του Διοικητικού προσωπικού Αναστάσιος Τσίνας: Η απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ Ηπείρου για τη συνεχιζόμενη κατάληψη εκ μέρους του συλλόγου του Διοικητικού προσωπικού Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 29, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.