ΠΟΕΔΗΝ: Λίγες στην Ήπειρο οι κλίνες ΜΕΘ - Καμία στο Νοσοκομείο Φιλιατών



Χωρίς Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, χωρίς λειτουργικά υλικά και ακόμη χωρίς χημειοθεραπευτικά φάρμακα λειτουργούν πλέον τα νοσοκομεία της χώρας μας σύμφωνα με μία μακροσκελή έρευνα που διεξήγαγε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε 74 Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας.

Από τις 3.500 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, λειτουργούν μόλις 540 (500 στα Δημόσια Νοσοκομεία και 40 σε Ιδιωτικές κλινικές). Από τις υπόλοιπες μάλιστα υπάρχουν διαθέσιμες ακόμα 150 κλίνες, πλήρως εξοπλισμένες που όμως δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού! Το τραγικό αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι περίπου 1000 ασθενείς κατ’ έτος να χάνουν τη ζωή τους, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η έρευνα.

Καθημερινά εξάλλου 40-50 διασωληνωμένοι ασθενείς περιμένουν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ και πολλοί εξ’ αυτών δεν εμφανίζονται στη λίστα αναμονής της επόμενης ημέρας, γεγονός που συνήθως σημαίνει ότι δεν τα κατάφεραν στη μάχη για τη ζωή.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ΠΟΕΔΗΝ στην Ήπειρο με 782 Νοσοκομειακές κλίνες, με μεγάλη πληρότητα και πληθυσμό 336.856 κατοίκους υπάρχουν 29 ανεπτυγμένες κλίνες ΜΕΘ αντί 78.

Π.Γ.Ν.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Η ΜΕΘ του Π.ΓΝ.ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ λειτουργεί με 14 κλίνες παλιάς τεχνολογίας αλλά υπάρχει συντήρηση από την Βιοιατρική υπηρεσία.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Λειτουργεί ΜΕΘ 6 κλινών.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ: Λειτουργεί ΜΕΘ 9 κλινών
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΕΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Δεν υπάρχει Μ.Ε.Θ.



ΠΟΕΔΗΝ: Λίγες στην Ήπειρο οι κλίνες ΜΕΘ - Καμία στο Νοσοκομείο Φιλιατών ΠΟΕΔΗΝ: Λίγες στην Ήπειρο οι κλίνες ΜΕΘ - Καμία στο Νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Φεβρουαρίου 10, 2018 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.