Νέο αίμα - Του Σταύρου Κωστάρα



Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές υποψηφιότητες νέων, όχι απαραίτητα στην ηλικία, οι οποίοι πλαισιώνουν τους συνδυασμούς που θα αναδείξουν την νέα Δημοτική Αρχή!
Υπάρχουν βέβαια και μερικοί περιστασιακοί, οι οποίοι, για μεγάλα χρονικά διαστήματα, βρίσκονται σε «χειμερία νάρκη», και μπαίνουν μόνο όταν βλέπουν φως στο τούνελ! Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα παραμένουν αφανείς, χωρίς καμία συμμετοχή στα κοινά, αναμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία να «τρυπώσουν»!  Αυτοί συνήθως αποσκοπούν μόνο στο προσωπικό τους όφελος και η μόνη προτεραιότητά τους είναι η τσέπη τους.
Δεν έχω δα και την μεγαλύτερη εμπειρία στα κοινά, και σίγουρα υπάρχουν πολλοί με μεγαλύτερη εμπειρία για να παραθέσουν συμβουλές. Τα 9 χρόνια όμως που ασχολούμαι το κάνω διαρκώς, απ’ όποια θέση κι αν βρίσκομαι. Είτε απ’ αυτήν του απλού πολίτη, είτε από κάποια θέση που οι συμπολίτες μου εμπιστεύτηκαν. Με συνοδεύει όμως και η εμπειρία 28 ετών στις ένοπλες δυνάμεις, έχοντας ασκήσει διοίκηση και εργαστεί σε ποικίλες θέσεις ευθύνης.
Στους «νέους» λοιπόν θα πω τα παρακάτω:
- Στην προεκλογική εκστρατεία προσέξτε ποιους εμπιστεύεστε και με ποιους θα συνεργαστείτε!
- Να έχετε υπόψη ότι οι πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα και οι εκλογές είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει.
- Η απαξίωση που βλέπουμε καθημερινά για τους πολιτικούς, και για την πολιτική γενικότερα, θα σας ακουμπήσει και θα σας επηρεάσει. Θα υπάρξουν αντιπαλότητες και προστριβές με φίλους και συγγενείς και, πολλές φορές, πλήρης αδιαφορία από αρκετούς πολίτες.
- Κάθε μας πράξη και λέξη θα τίθεται σε αυστηρή κριτική. Όποιος εκτίθεται στην κρίση των συμπολιτών του θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις.  
- Οπλιστείτε με υπομονή και επιμονή. Οι ιδέες και οι απόψεις που έχουμε, όσον αφορά τις αλλαγές που θέλουμε να επέλθουν στην μικρή κοινωνία που ζούμε, δεν αρκούν από μόνες τους να κάνουν την διαφορά. Χρειάζεται επιπλέον πολύ δουλειά, ασταμάτητη ενασχόληση, διαρκής ενημέρωση και γνώσεις οι οποίες απαιτούνται να αντιμετωπισθούν πολλά ζητήματα.
- Η άσκηση διοίκησης από τους πολιτικούς, κακώς εννοούμενη γενικότερα στην πατρίδα μας όπου πολιτική και διοίκηση αναμειγνύονται με λάθος τρόπο,  είναι ουτοπική για όσους δεν διαθέτουν μακροχρόνια εμπειρία στο αντικείμενο αυτό.
- Οι μηχανισμοί της δημόσιας διοίκησης συνεχίζουν να είναι ανεπαρκείς και  παραμένουν σε κατάσταση η οποία δεν μπορεί να αποδώσει σε ένα σύγχρονο περιβάλλον το οποίο αλλάζει διαρκώς.
Ευχή και ελπίδα μου είναι, μαζί με το ενδιαφέρον που δείχνουν νέοι άνθρωποι για την πολιτική και για τα δρώμενα στον τόπο μας, να αυξηθεί και η συμμετοχή των πολιτών, τόσο στις κάλπες, όσο και εκ των υστέρων.
Καλές απόκριες!

Σταύρος Κωστάρας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
           με τον συνδυασμό
         Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία
Νέο αίμα - Του Σταύρου Κωστάρα  Νέο αίμα - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 10, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.