Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ





Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 6 Μαρτίου κατατέθηκε στο προεδρείο αίτηση του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας για την παράταση των συμβάσεων κοινωφελούς εργασίας.

Το δίκαιο αίτημα του Εργατικού Κέντρου βασίζεται στο γεγονός ότι «οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου, σε τομείς και υπηρεσίες που είναι αναγκαίοι, αλλά υποστελεχομένοι, για την εύρυθμη και αξιοπρεπή λειτουργιά του Δήμου και κατ’ επέκταση των υπηρεσιών προς τους δημότες».

Το προεδρείο και η Δήμαρχος δεν έθεσαν το θέμα σε ψηφοφορία τη στιγμή που τα χρονικά περιθώρια είναι στενά λόγω προεκλογικής περιόδου.

Από τη πλευρά μας ως Λαϊκή Συσπείρωση πιέσαμε ώστε το θέμα να συζητηθεί μιας που μια τέτοια απόφαση θα αποτελέσει ένα βήμα στην διεκδίκηση μόνιμων και αξιοπρεπών θέσεων εργασίας σε τομείς που ο Δήμος αποδεδειγμένα έχει ανάγκη προσωπικού. Ανάγκες που θα διογκωθούν με τις συνταξιοδοτήσεις μόνιμου προσωπικού τα επόμενα 3 χρόνια.

Ας μην ξεχνάμε ότι τα 8μηνα και όλες οι ελαστικές θέσεις εργασίας δεν συστάθηκαν ούτε για να λυθούν τα χρόνια προβλήματα υποστελέχωσης των δήμων ούτε για να λύσουν το πρόβλημα της ανεργίας αλλά για να ανακυκλώσουν την ανεργία.

Καλούμε τη Δήμαρχο να τηρήσει τη δέσμευσή της ότι θα φέρει το θέμα σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την άλλη βδομάδα αλλά και να προβεί σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται για να παραταθεί το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, για να μην αποτελεί μια πιθανή απόφαση απλά ένα «ευχολόγιο»…

ΥΓ. είναι λυπηρό να συζητιούνται τόσο σοβαρά θέματα και το Δημοτικό Συμβούλιο να ξεκινάει με οριακή απαρτία . Τα συμπεράσματα δικά σας...

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Μαρτίου 07, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.