Ένα βραβείο για τον Αντώνη Παπαλάμπρου



Έναν σπουδαίο και διακεκριμένο φωτογράφο, τον Αντώνη Παπαλάμπρου βράβευσε η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος στην ετήσια εκδήλωση για την κοπή της πίτας του Ηπειρώτη.

Ο Αντώνης Παπαλάμπρου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία, καθώς οι γονείς είχαν μεταναστεύσει εκεί από την Καλλιθέα Σουλία.

Πήρε το έναυσμα για να ασχοληθεί με την φωτογραφία από τον πατέρα του και επιστρέφοντας στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τις σπουδές του και άνοιξε το δικό του στούντιο.

Παράλληλα με την επαγγελματική του δραστηριότητα, από το 2016 έως 2018, ήταν εκπαιδευτής φωτογραφίας στο Τμήμα Τέχνης Φωτογραφίας στο ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας και ενημέρωνε μαθητές Γυμνασίου για το επάγγελμα του φωτογράφου σε ημερίδες Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Στη διάρκεια της 20ετούς καριέρας του, έχει βραβευτεί σε διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας, όπως στους PWS, WPV, WPPI.

- 3 φορές με πρώτο βραβείο σε διεθνείς διαγωνισμούς στις κατηγορίες OPEN, WEDDING DETAILS, JOURNALIST

- δεύτερη θέση στο διεθνή διαγωνισμό στην κατηγορία PRE WEDDING

-5 φορές με το τρίτο βραβείο στις κατηγορίες ALBUM OPEN, OPEN και DETAILS και

- 4 φορές διακρίθηκαν φωτογραφίες μου σε αμερικανικό διαγωνισμό, με SILVER AWARD

Η αγάπη του όμως για τη φωτογραφία και η θέληση για κοινωνική προσφορά με έκαναν να λάβω μέρος σε δράσεις ευαισθητοποίησης με κοινωνικά μηνύματα, αναδεικνύοντας καθημερινά προβλήματα της πόλης μας

Η φωτογράφιση, με θέμα «ΕΠΙΣΤΡΈΦΩ ΑΜΈΣΩΣ», το 2015 και σε συνεργασία με το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών «ΚΙΒΩΤΌΣ ΕΞΈΛΙΞΗΣ», στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας Αναπηρίας, έλαβε το πρώτο βραβείο και προβλήθηκε στο ΚΡΗΤΗ TV. Στόχος της ήταν η ανεμπόδιστη πρόσβαση και διαβίωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στην καθημερινότητά τους.

Παρόμοιο θέμα είχε και η φωτογράφιση που με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη του τόπου μας, Θωμά Λιώλιο, όπου αποσπάσε το τρίτο βραβείο στο διαγωνισμό PWS. Το μήνυμα που περάσαμε είναι ότι άνθρωποι καθηλωμένοι σε αναπηρικό καροτσάκι έχουν όνειρα και ψυχή ελεύθερη...

Ιδιαίτερη στιγμή ήταν η συμμετοχή στη φωτογράφιση μόδας, με το τρίτο βραβείο, που διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Παιδιών με Αναπηρία Νομού Θεσπρωτίας - «ΣΤΟΡΓΗ», σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας και συναδέλφους φωτογράφους απο Ηγουμενίτσα.

Με ανάλογη ευαισθησία, το Δεκέμβριο του 2018, δημιουργήσε ένα μουσικό βίντεο, σε συνεργασία με τη λογοθεραπεύτρια Ηρώ Στεφάνου και το μουσικό Άρη Μπέλλο. Πρόκειται για ένα βιντεοκλίπ, σε στίχους και μουσική του Νικόλα Λιβαδίτη.

Ιδιαίτερη φωτογράφιση που του έδωσε και το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό, ήταν η συμμετοχή μου στην Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας του Νομού Θεσπρωτίας. Μια ιδέα της συντονίστριας της Ομάδας κας Τζάνη Ανθούλας, που ήθελε να παρουσιάσει τις καθημερινές δυσκολίες μιας μητέρας που θηλάζει, καθώς και την αντιμετώπιση του κόσμου βλέποντάς την σε δημόσιους χώρους.
Ένα βραβείο για τον Αντώνη Παπαλάμπρου Ένα βραβείο για τον Αντώνη Παπαλάμπρου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.