Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου: Περί Ύδρευσης και Αποχέτευσης



Σε πολλές περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς παρουσιάζεται πλέον έντονα το φαινόμενο της ύπαρξης «γυμνών» σωλήνων ύδρευσης. Η υπηρεσία ύδρευσης έχει προχωρήσει σε παράκαμψη (bypass) των σωληνώσεων, βγάζοντας νέες σωλήνες στην επιφάνεια. Αυτό έχει γίνει είτε για τη διευκόλυνση της κατασκευής του αποχετευτικού, είτε λόγω φραγμών στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στην πίεση του νερού σε κατοικίες.

Το πρόβλημα είναι ότι σε πολλά σημεία της Παραμυθιάς αυτοί οι σωλήνες (μαύροι πλαστικοί) βρίσκονται ήδη εκτεθειμένοι εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό για την δημόσια υγεία από τη στιγμή που οι σωληνώσεις βρίσκονται ελεύθερες στις συνθήκες περιβάλλοντος με τις θερμοκρασίες να αυξομειώνονται καθημερινά (συγκέντρωση αλάτων, μικροοργανισμών κ.α). Οι κίνδυνοι θα πολλαπλασιαστούν όταν έρθει το καλοκαίρι και οι σωλήνες θα «ψήνονται» κατά τις μεσημεριανές ώρες. Είναι νομίζουμε κατανοητό από όλους ότι ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΑΓΩΓΟΙ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΙ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ.

Ανάλογο πρόβλημα εντοπίζεται και στην τοπική κοινότητα της Γλυκής όπου υπάρχει εκτεθειμένος αγωγός ύδρευσης σε μήκος άνω των 500 μέτρων (!!!) από την περιοχής του Αγίου Δημητρίου μέχρι τα πρώτα σπίτια του οικισμού.

Το ζήτημα αυτό αναδεικνύει και τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζονται τα σημαντικά έργα υποδομής όχι μόνο στο Δήμο μας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Όταν μπροστά μπαίνει το καπιταλιστικό κέρδος η πρόβλεψη για υγιεινή και ασφάλεια είναι… περιττή. Έτσι ενώ η υπηρεσία ύδρευσης έχει βγάλει στην επιφάνεια τους σωλήνες για να μην «εμποδίζουν» τον εργολάβο, ο εργολάβος έχει σταματήσει διότι προβλέπονται καταργήσεις κλάδων του αποχετευτικού, μιας που η μελέτη του Δήμου μας «ξέχασε» ότι το ιστορικό κέντρο της Παραμυθιάς αποτελείται και από καλντερίμια (βλέπε σχετικά τα δύο τελευταία Δημοτικά Συμβούλια)… Επίσης δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου έργα αποκατάστασης (π.χ λακκούβες) που είναι υποχρεωμένη να παραδώσει η εταιρία που έχει αναλάβει το αποχετευτικό, τελικά γίνονται και ξαναγίνονται με εργασία των υπαλλήλων του Δήμου μας. Με άλλα λόγια οι δημότες μας διπλοπληρώνουν στον βωμό του ιδιωτικού κέρδους!

Όπως και να χει εμείς καλούμε:

1. Να μην γίνει καμία κατάργηση κλάδων του αποχετευτικού στην Παραμυθιά και να συνεχιστεί το έργο ακόμη και με χειρονακτική εργασία (στα δύσκολα σημεία) διότι είναι αδιανόητο να κατασκευαστεί αποχετευτικό και δεκάδες κατοικίες να εξακολουθούν να «συνδέονται» με τα οθωμανικά λαγούμια μολύνοντας τον Κοκκυτό και τον κάμπο.

2. Η Δημοτική Αρχή να προχωρήσει ΑΜΕΣΑ σε προσωρινή και πρόχειρη έστω κάλυψη (τσιμεντάρισμα) των «γυμνών» σωλήνων ύδρευσης στην Παραμυθιά για λόγους δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας.

3. Η Δημοτική Αρχή να δώσει ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ στο θέμα της έκθεσης του αγωγού ύδρευσης στην Γλυκή για λόγους δημόσιας υγιεινής και ασφάλειας.

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου: Περί Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σουλίου: Περί Ύδρευσης και Αποχέτευσης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Φεβρουαρίου 06, 2019 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.