Απαξίωσε η διοίκηση της ΟΛΗΓ, τη σύσκεψη φορέων για τη σωτηρία του Δρεπάνου

Απαξίωσε η διοίκηση της ΟΛΗΓ, τη σύσκεψη φορέων για τη σωτηρία του Δρεπάνου


Απαξίωσε η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, τη σύσκεψη φορέων για τη σωτηρία του Δρεπάνου, που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο δημαρχείο Ηγουμενίτσας.
Αντί της παρουσίας, σε μία σύσκεψη που βρέθηκαν όλοι οι φορείς και οι αρχές του νομού Θεσπρωτίας και που αφορά ένα τόσο σημαντικό θέμα για την τοπική κοινωνία, ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρης, προτίμησε να στείλει μία απλή επιστολή.
Μία επιστολή στην οποία ανέφερε πως θα λείπει, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων (και όχι  αναλυμένων κ. CEO). Έπρεπε να παραστεί σε ημερίδα του Μουσείου Ναυτικής Παράδοσης!!!
Αλήθεια, η πρόεδρος ή κάποιο από τα άλλα μέλη του ΔΣ της ΟΛΗΓ, ήταν τόσο δύσκολο να συμμετέχουν στη σύσκεψη;
Γιατί τόση απαξίωση;
Δυστυχώς αποδεικνύετε για ακόμα μία φορά πως νιώθετε ξένο σώμα προς την τοπική κοινωνία.
Ο CEO της ΟΛΗΓ πάντως, αρκέστηκε να αναφέρει πως αναγνωρίζει το πρόβλημα και να αραδιάσει το τί έχει κάνει το Υπουργείο και η ΟΛΗΓ, για το τμήμα από το Πάνθεον μέχρι το ΤΕΙ και για τον δρόμο του Δρεπάνου.
Καμία κουβέντα για το θέμα της σημερινής συζήτησης. 
Καμία κουβέντα για τη διάβρωση του Δρεπάνου.
Καμία κουβέντα για τις δικές τους ευθύνες.
Καμία κουβέντα για τη καταστροφή των αναχωμάτων, για να τοποθετηθούν καντίνες.
Εκτός θέμα η επιστολή του κ. Πορφύρη, προφανέστατα εσκεμμένα. 

Διαβάστε την επιστολή του κ. Πορφύρη:

Προς: Δήμο Ηγουμενίτσας
Γραφείο Δημάρχου

Θέμα:«Απάντηση σε έγγραφο -Πρόσκληση σε Σύσκεψη Για Την Άμεση Προστασία της Ακτής Δρεπάνου - Μακρυγιαλλίου»
Σχετ.: 1. Το υπ' αριθμ.17280/14.12.2021 έγγραφό σας.

Ευχαριστούμε για την πρόσκλησή σας σε σύσκεψη σχετικά με το πρόβλημα διάβρωσης της παραλίας Δρεπάνου - Μακρυγυαλίου.
Δεδομένου ότι την ίδια ημέρα θα απουσιάζω λόγω αναλυμένων υποχρεώσεων, επιθυμούμε να σας παραθέσουμε τα παρακάτω:

Ο Οργανισμός μας όπως γνωρίζετε, βρίσκεται στη διαδικασία εξυγίανσης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και έχει ήδη προβεί σε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση ανεπιθύμητων καταστάσεων.

Ειδικότερα:
Α) Ήδη έχει εκπονηθεί ΜΠΕ για το βόρειο τμήμα του Λιμένα (Πάνθεον μέχρι τα ΤΕΙ Ηγουμενίτσας) και με την έκδοση της σχετικής ΑΕΠΟ, θα ακολουθήσει νομιμοποίηση των προσχώσεων και μετακίνηση των ορίων του αιγιαλού στο κρηπίδωμα. Το τμήμα αυτό, όπως είναι γνωστό, θα αποδοθεί στην τοπική κοινωνία, μετά τον αποχαρακτηρισμό του.
Β) Παραδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, Τεχνική Μελέτη και αποτύπωση του δρόμου του Δρεπάνου, προκειμένου να αποχαρακτηρισθεί ασφαλώς και το τμήμα από ΤΕΙ Ηγουμενίτσας έως και το Μακρυγυάλι, καθώς πρόκειται για τμήμα το οποίο επίσης δεν αναγκαίες για λιμενικές λειτουργίες.
Γ) Με την εκτροπή της παλαιάς κοίτης του ποταμού Καλάμα και την κατασκευή νέας η οποία εκβάλει βορειότερα, σε περιοχή νότιας της Δ.Κ. Σαγιάδας, σταμάτησε ο φυσικός εμπλουτισμός με φερτές ύλες περίπου 1442 x 10° tn/ έτος (στοιχεία ΔΕΗ, 1982) όπως αναφέρονται σε Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της Ο.Λ.ΗΓ.Α.Ε.
Δ) Με τα έργα της Β' Φάσης του Λιμένα Ηγουμενίτσας και ειδικότερα με την εκβάθυνση του δίαυλου και την κατασκευή κρηπιδότοιχου για την προστασία του διαύλου από προσχώσεις λόγω θαλασσίων ρεμάτων βάση της ΜΠΕ Β' Φάσης, δεν επηρεάστηκε η παραλία, αντιθέτως απετράπη η μαζική μετακίνηση φερτών υλικών και για τον λόγο αυτό η παραλία στο από την μύτη του Δρεπάνου έως και το Κεντρικό δεν έχει υποστεί καμία διάβρωση.

Η κλιματική αλλαγή σε συνδυασμό με την αδράνεια ετών, προφανώς και συντείνουν στη διαιώνιση του προβλήματος σχετικά κυρίως με τις προσχώσεις (είτε τεχνητές, είτε φυσικές) οι οποίες βεβαίως και αυτές, έχουν σημαντικό μερίδιο επιβάρυνσης της κατάστασης στην περιοχή, όταν επισυμβαίνουν γεγονότα που έχουν ως αιτία την κλιματική αλλαγή, όπως επί παραδείγματι τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα.
Για το σκοπό αυτό άλλωστε προβαίνουμε και σε ενέργειες όπως η ανωτέρω υπό στοιχ. Β κατάρτιση Τεχνικής Μελέτης για το δρόμο του Δρεπάνου, ο οποίος βρίσκεται εγγύς στο Ιόνιο και τη λιμνοθάλασσα, αποτελεί το μικρότερο τμήμα στεριάς στην περιοχή και έχει βρεθεί πολλάκις στο στόχαστρο υπηρεσιών, σχετικά με τη σύννομη διαχείρισή του, τη συντήρησή του και ενδεχόμενους κινδύνους εξαιτίας των ανωτέρω.
Μετά τα παραπάνω, επιθυμούμε να σας γνωρίσουμε ότι αντιλαμβανόμαστε πλήρως το πρόβλημα, πράττουμε ό,τι είναι δυνατό για τη συμβολή μας προς την επίλυση του ακόμη και με δαπάνες προς τούτο -όπως η ανωτέρω- και παράτο γεγονός ότι πρόκειται για τμήμα το οποίο θα αποχαρακτηρισθεί. Προς τον κοινό επωφελή τρόπο επίλυσης του προβλήματος,
Σας δηλώνουμε τη διαθεσιμότητά μας για οποιαδήποτε περαιτέρω πρόταση και βεβαίως επ' αυτής συμβολής μας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας, κατόπιν προηγούμενης συνεννόησης.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος 
Αθανάσιος Β. Πορφύρης
Απαξίωσε η διοίκηση της ΟΛΗΓ, τη σύσκεψη φορέων για τη σωτηρία του Δρεπάνου Απαξίωσε η διοίκηση της ΟΛΗΓ, τη σύσκεψη φορέων για τη σωτηρία του Δρεπάνου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 20, 2021 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.