Καλό ταξίδι Χρήστο...

Καλό ταξίδι Χρήστο...


Έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 σε ηλικία 79 ετών, στην Αθήνα όπου κατοικούσε τα τελευταία χρόνια, ο Χρήστος Στεφ. Ευαγγέλου από την Πλαταριά Θεσπρωτίας.
Ο Χρήστος, μετά από τη συνταξιοδότησή του το 2000 ως υπάλληλος του ΟΤΕ, ασχολήθηκε ολοκληρωτικά με την αγαπημένη του ασχολία, που ήταν συνυφασμένη με την αγάπη του για τον τόπο του, συγγράφοντας συνολικά 7 βιβλία που ως κύριο αντικείμενο είχαν την ιστορία της Πλαταριάς και της Θεσπρωτίας.
Είχε συλλέξει 3.000 περίπου φωτογραφίες από τους συγχωριανούς του και κάθε χρόνο διοργάνωνε έκθεση φωτογραφίας στο πανηγύρι του χωριού.
Ασχολήθηκε με την Λαογραφία και κατέγραφε ό,τι έχει σχέση με την Πλαταριά.
Για πολλά χρόνια ήταν συνεργάτης πολλών εφημερίδων, ενώ τα τελευταία χρόνια αρθρογραφούσε στη «ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΗ», την « ΤΙΤΑΝΗ», την «ΤΟΛΜΗ» και τα «Κιμωλιακά Νέα».
Με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πλαταριάς ξεκίνησαν τη συλλογή βιβλίων και αντικειμένων και δημιουργήσανε «Δανειστική βιβλιοθήκη» και «Λαογραφικό Μουσείο» στην Πλαταριά.
Ήταν μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και της Ένωσης Κυκλαδικού Τύπου.
Το 2005 στον «Δ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποιήσεως και Διηγήματος» τιμήθηκε με το Β΄ Βραβείο με το διήγημα «Ένα βράδυ στο Αλώνι». 
Στον ίδιο διαγωνισμό του 2007 είχε τιμηθεί με το Γ΄ Βραβείο με το διήγημα «Το κατσίκι της Λαμπρής».
Ήταν παντρεμένος με την Ελένη Σαριτζόγλου και είχανε δύο παιδιά
Καλό ταξίδι κ. Χρήστο, θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστή (σύμφωνα με την επιθυμία του) στην Πλαταριά Θεσπρωτίας την Πέμπτη 13-10-2022 και ώρα 15.00.
Καλό ταξίδι Χρήστο... Καλό ταξίδι Χρήστο... Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Οκτωβρίου 12, 2022 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.