ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ


Η Πλαταριά, αποτέλεσε τον επόμενο σταθμό των περιοδειών του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης», όπου στελέχη μας συνοδευόμενα από τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Τάσο Ζαφείρη και τους υποψηφίους για το Συμβούλιο της Κοινότητας Μαρία Γιαννούλη και Χρήστο Καραλή, πραγματοποίησαν επίσκεψη στον παραλιακό δρόμο του χωριού, συναντώντας κατοίκους, επιχειρηματίες και επισκέπτες του χωριού. Στις συζητήσεις που έγιναν, επισημάνθηκαν τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κοινότητα, η οποία αποτελεί έναν ποιοτικό τουριστικό προορισμό, που με τις κατάλληλες πρωτοβουλίες μπορεί να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια, με τη δικτύωσή της με τουριστικούς προορισμούς του βορείου Ιονίου, αλλά και με την σύνδεσή της με εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό επισημάνθηκαν τα ακόλουθα:
1.Η ανάγκη ανάδειξης των στοιχείων της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή (Κάστρο Πολυνερίου, Βραχωνάς κ.α.) προκειμένου να αναπτυχθεί ο πολιτιστικός τουρισμός.
2.Τα έργα για την ανάπλαση της περιοχής δίπλα στο ποτάμι, ώστε να μετατραπεί σε μια φυσική διαδρομή ψυχαγωγικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.
3.Ο καθαρισμός του ρέματος που διασχίζει τη νότια πλευρά του οικισμού, αλλά και των αγωγών παροχέτευσης των ομβρίων υδάτων, προκειμένου να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα.
4.Η ανάπλαση της παραλιακής οδού, με τη δημιουργία κανονικού πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου στη μία πλευρά, με παράλληλη κατασκευή σύγχρονων πεζοδρομίων στους κάθετους δρόμους.
5.Η αναβάθμιση του εξοπλισμού των κοινόχρηστων χώρων (πλατεία, παιδική χαρά κ.α.).
6.Η αποτελεσματική λειτουργία του ηλεκτροφωτισμού.
Τέλος, για μια ακόμη φορά επαναλάβαμε την πρόταση του Συνδυασμού μας για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής του ενιαίου πεζόδρομου – ποδηλατόδρομου Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς – Συβότων – Πέρδικας, ενός έργου που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τις παρεχόμενες τουριστικές υπηρεσίες και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη του εναλλακτικών μορφών τουρισμού, καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει αποφασιστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των περιοχών αυτών.
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ» ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΑΡΙΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.