Με το μοντέλο της παραχώρησης οι οδικοί άξονες της Ηπείρου.. Πρώτες αποφάσεις στη σύσκεψη Καχριμάνη- Ταχιάου

Με το μοντέλο της παραχώρησης οι οδικοί άξονες της Ηπείρου.. Πρώτες αποφάσεις στη σύσκεψη Καχριμάνη- Ταχιάου

Το μοντέλο της σύμβασης παραχώρησης το οποίο θα περιλαμβάνει όλα τα τμήματα του οδικού δικτύου της Ηπείρου που είναι σε εκκρεμότητα, ενδεχομένως όμως κι άλλα από όμορες περιοχές, φαίνεται ότι επιλέγεται προκειμένου να δοθεί διέξοδο στο χρηματοδοτικό αδιέξοδο που υπάρχει σήμερα.

Αυτό άλλωστε απορρέει και από τις δηλώσεις που έκαναν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Υπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος μετά την σύσκεψη που είχαν το μεσημέρι του Σαββάτου στα Ιωάννινα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες Θεσπρωτίας και Πρέβεζας Θωμάς Πιτούλης και Στράτος Ιωάννου καθώς και υπηρεσιακά στελέχη.

Η συνάντηση όπως τονίστηκε έγινε σε πολύ καλό κλίμα αλλά χωρίς να καταλήξει σε συγκεκριμένες αποφάσεις κάτι που αναμένεται να συμβεί το αμέσως επόμενο διάστημα σε νέα συνάντηση στην Αθήνα.

Το βέβαιο είναι ότι χρήματα τόσο εθνικά όσο και κοινοτικά για την κατασκευή των έργων από το Μαυρομάτι μέχρι την Φιλιππιάδα δεν υπάρχουν. Ωστόσο πρόθεση του Υπουργείου είναι να βρεθεί λύση.

«Κάναμε μία πολύ σοβαρή συζήτηση για να αξιοποιήσουμε σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για τα έργα στην Ήπειρο. Η κουβέντα ήταν πολύ σοβαρή και φεύγω με την υποχρέωση να κινητοποιήσουμε τους συμβούλους του Υπουργείου για να προχωρήσουμε το σχέδιο στρατηγικής.. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα σήμερα» ανέφερε ο Υφυπουργός στις δηλώσεις του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του Epiruspost για τις προτεραιότητες στις οδικές υποδομές ο Υφυπουργός απάντησε ότι αυτές τις βάζει η Περιφέρεια ενώ στο ερώτημα «ποιος βάζει τα λεφτά» είπε ότι εκεί «θα υπάρχει και συμβολή των χρηστών».

«Είπα και παρεξηγήθηκα ότι λεφτόδεντρο δεν υπάρχει. Έτσι πολλές φορές πρέπει να μεταφέρουμε το κόστος κάποιων έργων και στους χρήστες, ειδικά όταν μιλάμε για κάποιες περιοχές όπου θα δημιουργηθούν συνθήκες ανάπτυξης. Αυτός είναι ένας κανόνας που πρέπει να τον βάλουμε στην εξίσωση αναζήτησης χρημάτων» τόνισε ο Υφυπουργός.

Το μοντέλο της παραχώρησης φαίνεται ότι ικανοποιεί και την Περιφέρεια Ηπείρου με τον Περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη να τονίζει ότι η Περιφέρεια με τα οικονομικά της δεν μπορεί να συντηρήσει τέτοιους δρόμους ακόμη κι αν καταφέρει να τους κατασκευάσει.

Πηγή epiruspost.gr
Με το μοντέλο της παραχώρησης οι οδικοί άξονες της Ηπείρου.. Πρώτες αποφάσεις στη σύσκεψη Καχριμάνη- Ταχιάου Με το μοντέλο της παραχώρησης οι οδικοί άξονες της Ηπείρου.. Πρώτες αποφάσεις στη σύσκεψη Καχριμάνη- Ταχιάου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 18, 2023 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σελίδες

Από το Blogger.